Beran (21.3. - 20.4.)

S Beranem musíte jednat přímočaře a jít rovnou na věc, i když je vaše rozhodnutí rozzuří. Nechte je reagovat po svém, ale buďte připraveni, že mohou postupovat rychleji, než očekáváte. Beran je totiž ohnivý a soutěživý, rozchodu bude považovat za kapitulaci ve válce, i když váš vztah nemusel být zrovna bitevní pole. Způsobíte mu mnoho bolesti, ale Beran se s ní časem vyrovná.

Býk (21.4. - 21.5.)

Býci se zřídka ocitnou v neformálním vztahu, takže pokud se s nimi rozcházíte, je pravděpodobné, že tuto situaci nebudou brát na lehkou váhu. Jejich bolest zmírníte tím, že jim dáte najevo, že vám na nich stále záleží a budete tu pro ně, když budou někdy potřebovat. Buďte jemní, ale pevní ve svém rozhodnutí. Projděte problémy ve vztahu krok za krokem, oceňte společně prožitý čas, Býk se bude cítit lépe.

Blíženci (22.5. - 21.6.)

Rozejít se s Blížencem je složité, proto často zůstávají se svými bývalými přáteli. Jako znamení, kterému vládne planeta komunikace, Merkur, budou Blíženci potřebovat, abyste vysvětlili své stížnosti a v rozhovoru k nim byli zcela otevření. Dejte jim také vědět, jaké jsou vaše hranice, pokud jde o udržování dalšího kontaktu. Blíženci jsou také známí tím, že kladou všechny otázky a pak ještě některé, takže by bylo moudré naplánovat si, jak budete reagovat.

Rak (22.6. - 22.7.)

Raci jsou měkkýši s tvrdou skořápkou, takže i když se mohou snažit chovat tvrdě, uvnitř bojují. Pokud jste s nimi dlouho, pravděpodobně vás považují za rodinu, což by mohlo rozchod mnohem ztížit. Pokud můžete, snažte se během rozchodu zachovat trochu normálu a dejte jim vědět, že tu pro ně můžete být, až se ze všeho dostanou. Ovšem připravte se z jejich strany i na drama.

Lev (23.7. - 22.8.)

Rozchod se Lvem je pro ně obrovská rána, při které trpí jejich velké ego. Omluvte se za to, že jste jim ublížili. Připomeňte jim, jak jsou výjimeční a že chcete, aby byli šťastnější s někým jiným. Pokud však doufáte, že se z tohoto rozchodu dostanete bez zvýšeného hlasu nebo slz, mýlíte se. Dramatický a hrdý Lev vám jistě přesně řekne, jak se cítí. Hlavně jim neříkejte, že můžete být přátelé. Buďte si jisti, že s vámi nebudou chtít zůstat v kontaktu.

Panna (23.8. - 22.9.)

Panna přijímá kritiku tvrději než kterékoli jiné znamení, takže rozchod pravděpodobně vyvolá jejich obavy, že nejsou dost dobří, aby si zasloužili lásku. Panně také vládne Merkur, a proto potřebuje jasnou komunikaci a možnost vše probrat. Pokud těmto lidem předložíte jasné argumenty, proč váš vztah už nemá cenu, můžete očekávat klidný rozchod. Nejednejte však příliš tvrdě, mohlo by se vám to dvojnásobně vrátit.

Váhy (23.9. - 23.10.)

Vahám záleží na tom, jak je ostatní lidé vnímají, rozchod pro ně může být otřesem, ze kterého se jen tak nevzpamatují. Spolkněte svou hrdost a oceňte jejich kvality. Řekněte jim, že bez vás jim bude lépe a že na ně čeká někdo jiný, kdo si jich bude vážit více než vy. Váš rozchod s Vahami pak nebude tak dramatický.

Štír (24.10. - 22.11.)

Štír patří mezi nejkomplikovanější znamení zvěrokruhu. Se kterým se lze rozejít už jen kvůli proměnlivosti jeho osobnosti. Může reagovat apaticky, bez jakéhokoli projevu lítosti, anebo naopak v nich rozchod může vyvolat hněv. Astrologové doporučují přistupovat k situaci s co největší laskavostí. Štír ocení zejména vaši syrovou upřímnost a půjde dál.

Střelec (23.11. - 21.12.)

Rozchod se Střelcem může být pěkně trapný, pokud budete dlouho otálet. Sám Střelec oceňuje upřímnost, i když mnohdy bolí. Dejte jim vědět důvod, proč s nimi končíte, ale vyvarujte se ponižování a osočování. Vyprávějte jim příběh o vzpomínce, kterou jste spolu sdíleli a která pro vás hodně znamená. Jakmile je však vše řečeno a hotovo, neměli byste očekávat, že zůstanete přáteli. Střelec se brzy oklepe a půjde dál.

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Rozchod s Kozorohem vám může připadat jako výpověď ze zaměstnání. Je-li to možné, musíte jim v klidu a podrobně sdělit, proč již nejsou součástí vašeho pětiletého plánu. Při vašem výstupním pohovoru budou srdeční a stoičtí, ale každý, kdo někdy chodil s Kozorohem, ví, že má svou skrytou stránku a vaše rozhodnutí je hluboce raní. Dejte jim nějaký čas o samotě, aby si věci zpracovali a zároveň je ujistěte, že praktickou stránku rozchodu vyřešíte, až na to budou připraveni.

Vodnář (21.1. - 20.2.)

Vodnáři jsou známí tím, že jsou rezervovaní, takže rozchod s nimi může být až příliš snadný. Rychlost a upřímnost je nejlepší přístup. Popovídejte si s nimi a připomeňte jim, jak výjimeční si myslíte, že jsou, a jak moc si vážíte jejich vtipů.

Ryby (21.2. - 20.3.)

Randit s Rybami je splněný sen, a proto je rozchod s nimi noční můra. Připravte se na slzy, prosby i citové vydírání. Ryby jsou citlivé, jemně a soucitně jim řekněte, že je opravdu konec. Nikdy se však nepokoušejte navrhovat jim, že můžete zůstat přátelé. Z takového vztahu se už nevymotáte.


Zdroje: bestlifeonline.com, stylecaster.com