Tím ptákem bude páv

K jeho výrobě jsou vhodné podýhované dřevotřískové desky nebo tzv. lamina, protože se nekroutí.

Výsledný tvar můžete samozřejmě přizpůsobit materiálům, které máte k dispozici.

K omalování použijte barvy určené do venkovního prostředí, aby figura na zahradě vydržela nepřízeň počasí. Přesto je lepší ji mít pod stříškou.

Postup prací ukazuje toto naše video:

Zdroj: VLM

Podobným způsobem můžete vyrobit i další ptáky. Nebo něco, co se jim bude podobat. A nemusí to být jen opeřenci.

Tahle činnost patří mezi kutilstvíTo se za poslední tři desetiletí proměnilo, i když některé stereotypy zůstávají. Třeba dělení na mužské a ženské kutění. Především ženy se věnují například nekvalifikované domácí výrobě „výtvarných předmětů“ (drobnému oblečení, hračkám, dekoracím), jež pak nabízejí na internetu nebo v malých galeriích či kamenných obchodech, které na základě toho vznikly. Neříkají si kutilky, když už, pak spíše tvořilky.

Takzvané makerství, trend poslední doby, se od kutilství také liší, ač to základní – svépomoc, nápady, chuť tvořit i seberealizace – zůstává. Dalo by se charakterizovat jako vyrábění zajímavých věcí zapálenými neodborníky, kteří k tomu používají prostředky 21. století, třeba 3D tiskárny. Je to záležitost povícero městská, trochu i výtvarná, ale hlavně spíše mužská. A byť může být maker vynikající v rukodělné činnosti a technickém ostrovtipu, do výměny dřezu v kuchyňské lince by se asi nepustil. To spíš do výroby hraček...

Zdroj: časopis Receptář