Zapomeňte na složité a nákladné dušičkové dekorace nebo koše s vypichovanými květinami. Věneček má být střízlivý a snadný, na náhrobní desku se nehodí žádné přehnané dekorace. Vhodné jsou dekorace v barvách podzimu a jak bylo již řečeno v úvodu, měl by to být především věnec. Kruhový tvar má své opodstatnění, symbolizuje koloběh života a znovuzrození, běh času a nekonečnost.

Zvládne to každý

Pro výrobu nejkrásnějšího dušičkového věnečku nebudete potřebovat nic složitého. Připravte si slaměný korpus, sušené obilné klasy, tavnou pistoli, zahradnický drátek, slaměnky v podzimních odstínech, šišky, bílé tempery. různé sušené kvítí, provázek a nůžky.

Jedna kytička za druhou

Nejjednodušší je pokrýt povrch slaměného korpusu kvítky slaměnek. Opatrně si nastříhejte všechna kvítka a pak je postupně tavnou pistolí přilepujte na korpus. Můžete vytvářet i různé „obrazce”, záleží, jaké barevné kytičky máte. Na závěr je vhodné hotový věnec omotat bílým nebo měděným drátkem a to poměrně hustě, aby kytičky přežily pobyt venku a neopadaly. Můžete je na závěr přestříkat lakem na vlasy, aby se na nich vytvořila vrstva, která je ochrání proti dešti a vlhkosti.

Se šiškami

Na slaměný korpus můžete připevnit i kombinaci šišek a slaměnek. Špičky šišek nejprve namočte do bílé barvy a nechte zaschnout. Poté je tavnou pistolá jednu po druhé připevňujte kolem celého korpusu, přičemž začnete odspodu, jednu řadu uprostřed nechte pro slaměnky, pak zase dovnitř korpusu přijde řada šišek. Takto postupujte, dokud nebude povrch celého kola zaplněný.

Obilné klasy

Nemáte slaměný nebo polystyrenový korpus? Nahradí ho silný svazek sušených obilných klasů, který stočte do kruhu a zahradnickým drátkem svažte. Na několik místech v kruhu, ideálně na šesti, uvažte stuhu a na ni pak připevněte slaměnky. Vznikne rozhodně netradiční dušičkový věneček.

Zdroje: hobby.instory.cz, www.gravesideflowers.com