Co budeme potřebovat?

plata od vajec (ideálně barevná, ale není podmínkou), pevnou papírovou krabici, tavnou pistoli, nůžky (řezák), akrylové barvy a štětec

Postup

Plato rozstřihneme (rozkrájíme) na jednotlivé dílky. Z každého dílku pak „vytrháme“ kvítek se čtyřmi lístky. Samozřejmě ho můžeme i vystřihnout, ale roztřepené okraje vypadají autentičtěji. Pro jednu růžičku budeme potřebovat vždy dva kvítky + střed. Na ten si pevně svineme proužek z plata o délce asi 10– 12 cm. Můžeme přidat i pár lístků.

Horkým lepidlem spojíme oba kvítky a střed. Z papírové krabice si podle velikosti fotografie vystřihneme (vyřízneme) rámeček – přední a zadní část. Vyzkoušíme si, kolik růží se do rámečku vejde, a dáme se do trhání.

Pokud se nám líbí lehká „patina“, můžeme rámeček i růže zlehka přetřít bílou akrylovou barvu. Růžičky pak horkým lepidlem nalepíme na přední stranu rámečku, na zadní stěnu přilepíme fotografii a obě strany slepíme, nejsnáze opět tavnou pistolí. Na zadní stranu ještě přilepíme drátěné očko na zavěšení a dárek je hotov!