Lev (23.7. - 22.8.)

Americká káva

Této kávě se říká Americano a poprvé si ho začali připravovat ve Spojených státech za druhé světové války. Silné italské espresso na ně bylo příliš intenzivní, a tak si ho přelili do většího hrnku a dolili horkou vodou. Ideální káva k popíjení a vysedávání v kavárně, což přesně odpovídá lenivějším Lvům. Ti jsou také rádi středem pozornosti a u americké kávy si budou připadat jako hrdinové nějakého hollywoodského filmu.

Panna (23.8. - 22.9.)

S mandlovým mlékem

Lidé narození ve znamení Panny přesně vědí, co chtějí a někdy jsou jejich požadavky tak trošku snobské. Uspokojit toto znamení nebývá lehké. Stejné je to i s kávou. Ideální je pro ně káva s mandlovým mlékem s kostkou ledu podávaná v malém skleněném šálku.

Váhy (23.9. - 23.10.)

Ledová káva

Zrozenci ve znamení Vah jsou tak nerozhodné. Přemýšlejí, zvažuji pro a proti, filtrují výhody a nevýhody. Často se stává, že čím déle vybírají, tím hůř to pak dopadne. Pro Váhy je vhodná ledová káva, podávána ve větší sklenici. Mají tak všechno v jednom, kávu, led i mléko.

Štír (24.10. - 22.11.)

Alžírská nebo finská káva

Štír není nikdy daleko od plánovaní nějaké pomsty, odvahu jim dodá alžírská káva. Do filtrované horké kávy se přidá trochu vaječného likéru a ozdobí se šlehačkou. Štíra však dobře naladí jakákoli káva s alkoholem, třeba finská, kdy se do kávy kromě vodky přidává i brusinkový likér. Zrozenci ve znamení Štíra musí mít v kávě vždycky nějaký ten cukr, jako symbol sladké pomsty.

Střelec (23.11. - 21.12.)

Klasický turek

Střelec to je jezdec, který se celý den honí sem a tam, jen aby splnil všechny své projekty. Je to tak trochu i staromilec, proto mu po ránu uvařte klasického turka a do šálku dejte pěkně vrchovatou lžičku, ať je pořádně silná a Střelce nakopne.

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Espresso

Lidé narození ve znamení Kozoroha jsou stále ve spěchu, protože mají každý den spoustu práce. Ta je pro ně jednou z nejdůležitějších věcí, proto se nesmí zdržovat ani při pití kávy. Malé silné espresso bez mléka a cukru (kdo by se s tím zdržoval) je přesně ten typ kávy, se kterou nebudou ztrácet čas při cestě za úspěchem.

Vodnář (21.1. - 20.2.)

Dýňové latté

Společenský a rozjařený Vodnář musí vždycky vyčnívat a stejně je to i s kávou. Na baru nebo v kavárně si nikdy neobjedná obyčejnou kávu, nýbrž sezónní specialitu. Takovou je například dýňovová káva latté s pikantním kořením. Ano, i taková káva existuje, a popíjet ji vedle vás v rušném bistru bude určitě Vodnář.

Ryby (21.2. - 20.3.)

Hořká káva

Zrozenci ve znamení Ryb jsou rozkošní snílci, kteří se nechávají unášet ve víru svých fantazií. Jediné, co jim pomůže vrátit se zpět na zem a do reality všedního života je silná hořká káva. Žádný cukřík ani med, život je hořký a Ryby by si to měli uvědomit.

Rak (22.6. - 22.7.)

Vídeňská se šlehačkou

Rak patří mezi poměrně náladové znamení, které se utěšuje všemožnými sladkostmi. A sladká musí být i káva, takže jejich volba vždy jasně padne na vídeňskou kávu s pořádným kopcem tučné šlehačky.

Blíženci (22.5. - 21.6.)

Irská káva

Blíženci jsou vyhlášení návštěvníci všemožných oslav a večírků, nikdy pro ně není brzy na divokou zábavu. Povzbudit se potřebují už od rána, což jim splní káva s troškou alkoholu. Ideální je pro ně irská káva s kapkou irské whisky a smetanou. Ta jim dodá energii pro náročný den.

Býk (21.4. - 21.5.)

Cappuccino

Leniví a zahálčiví Býci si nejlépe pochutnají na cappuccinu. Vynikající italská káva s pěnovou čepičkou, to je to pravé rozmazlení pro Býky. Nejlepší je pro ně, když je servírována ještě do postele, kde Býci rádi a dlouho setrvávají.

Beran (21.3. - 20.4.)

Káva bez kofeinu

Bezkofeinová je jediná káva, kterou si Beran může dovolit. Je totiž tak horkokrevný a neustále rozrušený nějakým bojem, že by mu káva s kofeinem ještě více zvedla tlak. Pokud si Beran nedopatřením kávu s kofeinem dá, raději mu jděte z cesty.

Související články


Zdroje: alfemminile.com, FabFitFun