Ryby (21.2. - 20.3.)

Citlivé Ryby potřebují osm až devět hodin hlubokého, zasněného spánku. Zvládnou však snít i mnohem delší dobu. Jejich spánek není jen způsob, jak fyzicky relaxovat, ale také dveře do jejich snového světa, který jim pomáhá uklidnit se na emocionální a duchovní úrovni. Je to jejich způsob, jak se odříznout od drsného okolního světa.

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Lidé ve znamení Kozoroha spí sedm až osm hodin denně, bez ohledu na to, kdy jdou spát. Pro tohle nejvážnější znamení ve zvěrokruhu je spánek prostě něco, co se musí dělat, stejně jako třeba jíst. Obvykle mají definovaný čas, kdy mají jít spát a vstávat, protože jsou velmi disciplinovaní, ale když jsou třeba na dovolené, nevadí jim spát pár hodin navíc.

Děje se to pouze tehdy, když vědí, že žádná práce neutrpí kvůli jejich spánku. Kozorohům může klidný spánek narušit stres, pár minut meditace před spaním jim vždy pomůže.

Štír (24.10. - 22.11.)

Vášnivý Štír rád spí, ale v noci má často problémy se spánkem. Ovládá ho vysoce aktivní a intuitivní mysl, která je v noci v superaktivním režimu. Štíři mohou fungovat dlouhou dobu bez spánku, ale nakonec potřebují osm hodin, aby doplnili energii. Štír obvykle preferuje pro spánek velmi tmavou místnost i tmavé povlečení.

Váhy (23.9. - 23.10.)

Lidé narození ve znamení Vah potřebují každou noc minimálně osm hodin spánku. Neustálé úsilí pro hledání rovnováhy a potěšení lidí Váhy hodně vyčerpává, v noci se všechno napětí uvolňuje a dobíjí si tzv. baterky. Záleží jim také na prostředí, kde spí. Potřebují pohodlné noční prádlo, čerstvé vyprané a voňavé povlečení. Před spaním si dopřejí šálek heřmánkového čaje. Po takovém spánku budou Váhy druhý den po probuzení zase pěkně vyvážené.

Rak (22.6. - 22.7.)

Rak spí nejlépe doma a na cestách může trpět nespavostí. Pod vládou Měsíce, který ve zvěrokruhu představuje spánek, Rak potřebuje spát osm hodin. Potřebuje k tomu dokonalou přikrývku, která ho chrání před okolním světem. Jen tak dokáže zavřít oči a oddat se svému snění. V místnosti, kde spí, musí mít pastelové barvy.


Zdroje: bustle.com, stile.it