Blíženci a Blíženci

Dvě osobnosti zabalené v jednom znamení a kráčející po tenké hranici mezi zdravým rozumem a šílenstvím – to je Blíženec. Představte si pak Blížence dva. Jejich soužití bývá jako na houpačce. Buď se zbožňují nebo se nenávidí. To druhé ovšem spíše převažuje. Neexistuje nic mezi tím. Takže Blíženci, s Blížencem se nesbližujte.

Štír a Vodnář

Pokud máme být úplně upřímní, Štír opravdu nemá ve zvěrokruhu žádné přátele, protože Štír je prostě takový. Říká se o něm, že je nejrozzlobenější znamení zvěrokruhu. Ale pokud to zúžíme na jedno znamení, které Štír prostě nemůže vystát a kromě toho na něj plive ještě oheň, byl by to Vodnář. Problém je v tom, že Vodnář je tak bezstarostný, tak otevřený a tak náladový, že to Štíra přivádí k šílenství. Ve skutečnosti je Štírův vztek na Vodnáře tak evidentní, že je to jediné znamení, které Vodnáři také nemohou vystát. Zápas je to tedy oboustranný.

Váhy a Beran

I když Váhy nemusí mít zcela svobodného ducha, jako mají Vodnáři, mívají hlavu v oblacích s malými nebo žádnými obavami. V jejich světě je všechno krásné a klíčová je rovnováha. Zatímco s ostatními znameními většinou Váhy najdou shodu, nefunguje jim to s Beranem. Přelétavé znamení, které chce udržet mír s tvrdohlavým znamením, které má vždy pravdu. Jak tohle může dopadnout? Příšerně.

Lev a Býk

Protiklady se přitahují, říká se. Kdo vymyslel toto přísloví asi nikdy neviděl Lva a Býka v jedné domácnosti. Potřeba Lva být loajální kontrastuje s potřebou Býka dělat cokoli, aby dostal to, co chce. Ani Lví odvaha a Býkova umíněnost se vzájemně nepřitahují. Jsou v mnoha ohledech podobní, přesto jsou jejich světy jiné a nikde se neprotínají.

Rak a Ryby

Jak Rak, tak Ryby jsou vysoce citlivá znamení. Každý z nich je tak citlivý, že byste si mohli myslet, jak se k sobě báječně hodí. Omyl. Tyhle dvě citlivky se nemohou ani vystát. Zatímco Rak se spokojí s tím, že své pocity drží uvnitř, Ryby všechno dávají najevo a neváhají své pocity sdílet s ostatními. Rak takové chování nesnáší a s Rybami si absolutně nerozumí.

Beran a Beran

Blíženci nejsou jediným znamením ve zvěrokruhu, které se samo se sebou nevyrovná. Ještě smrtelnější než dva Blíženci jsou dva Berani. Proč? Když máte pohromadě dva Berany, z nichž ani jeden neustoupí ani nepřizná, že se mýlí, vznikne totální katastrofa. Tihle dva by se mohli navzájem nenávidět po celá desetiletí. Je lepší když se raději ani nepotkají.


Zdroje: