Co budeme potřebovat?

jakékoliv zajímavé květy, lístky nebo stonky, které najdeme (primulky, macešky, zlatici apod.), bílou svíčku, nůž, pauzovací papír (lze i papír na pečení), průhlednou lepicí pásku, nůžky, starý ručník, žehličku a pinzetu pro manipulaci se sušenými kvítky

Květy a listy nejprve vylisujeme

Časově nejnáročnější částí práce je sušení květů a listů. Rostlinný materiál vložíme mezi papíry a zatížíme co nejtěžšími knihami. Papíry vyměňujeme denně, aby barvy rostlinek nezhnědly. Zhruba po 10–14 dnech jsou květy suché a připravené k zavoskování.

Výroba lampiček

Z pauzovacího papíru si vyměříme a vystřihneme čtyři obdélníky 9x18 cm. Přeložíme je na polovinu. Svíčku nožem nastrouháme na malé vločky. Připravíme si starý ručník a žehličku zapneme na nejnižší možný stupeň.

Na polovinu papírového obdélníku nasypeme voskové vločky, papír přeložíme do čtverce a přežehlíme. Je dobré si čtverec ještě podložit např. pečicím papírem, abychom nepotřísnili ručník nebo žehličku, vosk při žehlení vždy trochu vyteče.

Když je vosk v papírovém čtverci roztavený, čtverec rozložíme a do horkého vosku naaranžujeme květy.

Papír opět složíme, a ještě lehce přežehlíme, aby se květy dobře propojily s voskem.

Nakonec k sobě slepíme páskou vždy čtyři čtverce do krychle a dovnitř vložíme čajovou LED svíčku.

Lampičky jsou pohlednou dekorací i ve dne, a když se večer rozzáří, ocitneme se náhle na voňavé jarní louce plné pohody...