Magie bylinek má na území Evropy tradici už do starověku. Každá léčivá rostlina údajně prospěje nejen zdraví, ale také má svou „kouzelnou moc“, která vás může ochránit, podpořit v uzdravení, vnitřně očistit či přivolat lásku, štěstí a spokojený život. Už staří šamani a léčitelé je často používali při svých tradičních rituálech k vykuřování a zaklínání za doprovodu bubnů a zpěvu. Které to byly a jaké výhody vám mohou poskytnout i dnes?

Jasmín

Jedná se o velice oblíbenou a také uctívanou rostlinu, která je nejznámější především svou neodolatelnou vůní. Její notoricky známé bílé květy se kdysi používaly k milostným kouzlům, protože se rostlině přisuzovaly afrodiziakální účinky. Říká se, že když si dáte jasmín do ložnice, bude stimulovat vaše sny, které vám v životě mnohé napoví, protože jsou „prorocké“. Usušené květy jasmínu se často používaly k probuzení platonické lásky, k meditacím a posílení aury a slabé psychiky. Silná vůně jasmínových květů vás výborně uspí a vždy vás dokonale zbaví špatné a depresivní nálady.

Bazalka

Podle magie je bazalka zásadní rostlinou, která přináší štěstí, blahobyt a peníze. Stačí, když ji nosíte v kapse, protože vás zároveň ochrání před negativní energií a špatnými vibracemi. Zároveň vám bazalka přinese vnitřní klid a pomoci by podle pověr měla i čisté lásce.

Měsíček

Oblíbená bylinka se známými žluto oranžovými květy se často využívala při mnoha tradičních rituálech, které měly zajistit ochranu, pevné zdraví a pomáhala také při věštění. Věřilo se, že měsíček odhání zlo a přináší do života klid a pohodu.

Andělika

Tato bylinka se velice často používala jako ochrana proti černé magii, energetickým upírům a zlým tvorům a bytostem. Lidé si ji často dávali do plátěného pytlíčku pod polštář.

Jalovec

Větvička jalovce se většinou věšela nad dveře ložnice, protože měla chránit před zloději a přinést do rodiny finance. Sloužila také k odhalení lži a nečestných lidí.

Třezalka

Věřilo se, že bylinka se žlutými léčivými květy ochrání každého před podvodníky, zloději, lháři a nechtěnými návštěvami. Stejně tak měla být bezpečím pro chovná zvířata před nebezpečnými nemocemi.

Heřmánek

Bylince byla přisuzována moc možného vzdělání pro každého, kdo se chtěl nějakým způsobem zdokonalovat a učit se nové věci a dovednosti. Často se heřmánek využíval jako účinné vykuřovadlo nebo do koupele. Věřilo se, že heřmánek přináší štěstí a úspěch a umí odčarovat veškeré špatné zkušenosti z minulých životů.

Kozlík

Pokud se někdo dostal do vztahových či životních konfliktů, kozlík je pomohl svými magickými účinky zažehnat. Naopak mohl do svého života přivolat lásku na celý život.

Zdroje: www.spektrumzdravi.cz, www.babyweb.cz, www.ceske-bylinky.cz