Býk (21.4. - 21.5.)

Pokud máte v rodině maminku nebo babičku ve znamení Býka, pak jistě sami víte, jak jsou tyto ženy báječné. Milující, trpělivé, spravedlivé, zodpovědné… Vynikají však jednou vlastností, kterou nemá každé znamení zvěrokruhu, a to svým organizačními schopnostmi.

Ženy v Býku tak nikdy nezaskočí žádné životní situace, byť jsou sebevíc těžké, vždy ustojí veškeré turbulence v rodinném životě a dodávají pocit jistoty i svým dětem a vnoučatům. Žena narozená ve znamení Býka dokáže své blízké uklidnit a dodat jim pocit jistoty, a to díky svému praktickému a klidnému přístupu k životu. Někdy je pro ně těžké nechat své děti jít svou vlastní cestou, ale nakonec je vypustí z rodinného hnízda, protože vědí, že se k nim budou pravidelně vracet.

Rak (22.6. - 22.7.)

Úplně jiné, ale stejně milující jsou matky a babičky ve znamení Raka. Tyto ženy žijí pro rodinu, jsou citlivé a vnímavé, jejich děti a vnoučata jsou středem jejich vesmíru. Daly by za své potomky všechno a mají s nimi velmi silné pouto. Tyto ženy mají vždy otevřenou náruč, pohladí, poradí a pomohou. Žena ve znamení Raka vždy naslouchá svým dětem, chrání je a pečuje o ně.

Podporuje své děti v kreativitě a vštěpuje jim životní moudra a rady. Pečlivě dbá na výchovu a dětem se bezmezně věnuje. Na druhou stranu mohou ženy v Raku trpět přehnanou péčí a strachem o své děti. I když jsou dospělé, často se k nim chovají, jako by byli stále těmi malými dětmi, které je potřeba chránit a opatrovat. Babičky v Raku jsou skvělé kuchařky a rády svým vnoučatům vyvářejí a pečou pro ně jejich oblíbená jídla a dobroty, bez ohledu, zda jsou jim čtyři roky nebo čtyřicet.

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Na první pohled chladné zemské znamení, ovšem na pohled druhý zjistíte, že ženy narozené ve znamení Kozoroha patří mezi ty nejlepší matky a babičky. I když si nelibují v rozmazlování a přehnaných citech, jsou to skvělé ženy, které vychovávají skvělé děti. Praktické, chytré, mírumilovné a spolehlivé. Je pro ně důležité, aby jejich dítě žily v klidném a tichém prostředí. Jejich děti vědí, že se na ně mohou kdykoli spolehnout. Mají obrovskou trpělivost a empatii, snaží se předat svým potomkům to nejlepší. Vštěpují jim vůli, trpělivost a zdravý rozum.

Někdy ovšem mívají příliš vysoké nároky, dokáží však časem pochopit, že jejich děti mohou být šťastné, i když si zvolí jinou životní cestu, než tu, kterou si pro ně jejich matky představovaly. Dospělé děti se k matkám a babičkám v Kozorohu vždy rády vracejí, mají obrovský dar vytvořit skutečný a láskyplný domov, kde vládne klid, řád a bezpečí. Vědí, že mohou přijít domů s jakýmkoli problémem a Kozoroh ho vždy dokáže rozebrat na molekuly a najít řešení.


Zdroje: knowinsiders.com, www.alfemminile.com