Rak (22.6. - 22.7.)

Muži a ženy narození ve znamení Raka jsou nejlepšími rodiči v astrologii. I když je jejich emocionální citlivost omezuje v jiných oblastech života, mají nějakou skrytou sílu, která z nich dělá vynikající rodiče. Instinktivně chápou potřeby svých dětí a poskytují nekonečnou lásku a podporu. Navíc tito lidé upřednostňují rodinu a celý svůj život věnují rozvoji koníčků svých dětí, zejména kreativních. Raci jsou rodiče nejen nadmíru obětaví, ale také praktičtí, trpěliví a pomáhající. Tito lidé chtějí svým dětem nabídnout tu nejlepší příležitost k úspěchu v životě. Myslí však také na to, že jsou to stále děti, které se potřebují bavit a udělají vše pro jejich spokojenost.

Blíženci (22.5. - 21.6.)

Díky své všestrannosti a skvělým komunikačním schopnostem patří mezi vynikající rodiče i ti narození ve znamení Blíženců. Jsou pověstní svou dětskou povahou, sdílejí zvědavost svých dětí k okolnímu světu. Ochotně věnují veškerý volný čas zájmům svých potomků, kteří tak vyrůstají v harmonické rodině a jsou šťastné. Blíženci doslova dychtí po tom děti naučit vše, co znají. Povzbuzují děti v tom, aby se věnovaly svým vášním, dokud nenajdou tu, která jim nejvíce vyhovuje. Tito rodiče jsou také ambiciózní a vytrvalí, svou silnou vůli se snaží vštěpovat i svým dětem.

Býk (21.4. - 21.5.)

Většina lidí zná Býky jako velmi zodpovědné rodiče. Jsou spolehliví, inteligentní, důvěryhodní a všechny děti, které je mají za rodiče, s nimi budou šťastné. Býci zbožňují trávení času se svou rodinou, i když jsou přepracovaní, vždy si udělají čas a seberou zbytky poslední energie, aby se dětem věnovali. Nemluvě o jejich neochvějné toleranci, která je základním tajemstvím výchovy šťastných dětí. Podporují jejich fyzickou a duševní svobodu, jejich děti si proto rychle vypěstují respekt k odlišným kulturám a přesvědčením.

Ryby (21.2. - 20.3.)

Ryby jsou nadmíru pečující bytosti. Povzbuzují své děti ve schopnosti se vyjadřovat a v kreativitě. Učí je empatii přátelskosti a citlivostí, tyto hodnoty jsou pro ně velmi důležité. Obětují cokoli, jen aby své děti toto naučili. Díky svým znalostem, praktičnosti a spolehlivosti přesně chápou, co mladý člověk potřebuje, aby v životě uspěl.

Lev (23.7. - 22.8.)

Lvi jsou oddaní rodiče. Jako nejpyšnější znamení zvěrokruhu se snaží chválit a oceňovat úspěchy svých dětí. Tito lidé umožňují svým potomkům vyrůst v odvážné dospělé. Podporují jejich sebevědomí, prokazují nekonečnou lásku, jsou také velmi shovívavými bytostmi, které až příliš ochotně ustupují požadavkům svých dětí, protože se bojí konfliktů.


Zdroje: astrotalk.com, www.yourtango.com