Panna (23.8. - 22.9.)

Lidé narození ve znamení Panny jsou nejpesimističtější v celém zvěrokruhu. Jejich pesimismus pochází z obav, aby bylo vše dokonalé a z touhy dělat vše naprosto perfektně. Bohužel, ocitají se tím v začarovaném kruhu, jejich puntičkářská mánie způsobuje negativní myšlenky, které někdy narostou do obludných rozměrů.

Blíženci (22.5. - 21.6.)

Blíženci patří mezi nejsložitější znamení zvěrokruhu. Jejich dualita způsobuje neustále se měnící názory a pocity. Pokud jde o ostatní, hledají v lidech to nejhorší a zvláště v těch, kteří jsou jim skutečně blízcí. Svou pesimistickou povahou si tak způsobují mnoho potíží ve vztazích a nezachrání je ani věčný optimista.

Rak (22.6. - 22.7.)

Zrozenci ve znamení Raka jsou spíše extrémně náladoví než negativní. I když negativní dokáží být někdy k nesnesení. I sebemenší křivda nebo nedostatek stačí k tomu, aby se okamžitě stali obětí toho nejčernějšího pesimismu. Jsou navíc hodně citliví a dlouhou dobu trvá, než se jejich nálada z černé změní aspoň na tmavě šedou.

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

I když se snaží působit pozitivně, lidé narození ve znamení Kozoroha příliš často nakonec podlehnou strachu ze ztráty kontroly a ocitnou se v situacích, kdy si sami se sebou nevědí rady. Jejich pesimismus také často pramení z lidí, které potkávají. Jsou totiž hodně kritičtí a také nároční na pracovní výsledky. Ne každý se jim totiž zavděčí a oni snadno propadají pocitu, že svět se kvůli líným lidem řídí do záhuby.

Zdroje: www.robadadonne.it, www.horoskopy-online.cz