Hrneček s ouškem

Vyrobte se praktický hrneček i s ouškem na studené a vlažné nápoje. Stačí si ho na láhev zakreslit silnějším fixem a vystřihnout nebo vyříznout ostrým nožíkem.

Pomocník do kuchyně

Oddělit žloutek od bílku může být pro někoho skutečným oříškem. Pomocí PET láhve to zvládnete raz dva. Rozklepněte vejce do větší misky nebo hlubokého talíře. Prázdnou a čistou láhev lehce stiskněte, poté její položte na žloutek a následně stisk povolte. Díky mírnému podtlaku se žloutek nasákne dovnitř láhve. Opakovaným stiskem pak žloutek z lahve opět vyklouzne ven tam, kam potřebujete.

Dárková krabička

Nemáte při ruce vhodnou krabičku na dárek? Stačí si vystřihnout ze dvou lahví stejně velké části. Zakreslete si velikost krabičky, vystřihněte a pak ohýbejte tak, abyste dostali tvar čtverce. Poté oba čtverce spojte, vložením jednoho do druhého.

Zdroj: Youtube

Lampa svítí

Z velké pětilitrové PET lahve vyrobíte dokonce i stínítko na lampičku. Odkrojte vrchní část s uzávěrem, do uzávěru vyvrtejte nebo vypalte otvor. Pak nastříkejte zvolenou barvou, víčko nastříkejte černě. Ustřižený okraj oblepte černou lepicí páskou, protáhněte kabel hrdlem a našroubujte víčko.

Sprcha i pítko

Díky plastové láhvi nemusíte stále myslet na doplňování vody do misky svého psího miláčka. Stačí láhev naplnit až po okraj, překlopit nad misku a nechat přelít k hladině. Potom, jak bude váš pejsek pít, se bude voda sama doplňovat. Z menší půllitrové láhve můžete vyrobit i sprchu, pokud jste třeba na chatě, kde máte jen hadici s vodou. Na láhev zakreslete kruh a do něj udělejte špendlíkem nebo menším hřebíčkem dírky, do láhve vložte konec hadice a sprcha je hotová.

Zdroje: www.budgetdumpster.com, foshbottle.com