Lev (23.7. - 22.8.)

Lev je bezpochyby nejpyšnějším a nejsobečtějším znamením zvěrokruhu. Tyto ženy jsou hrdé snad na všechno ve svém životě, od těch nejtriviálnějších věcí až po jejich největší úspěchy. Jsou hrdé na jídlo, které jedí, na lidi, se kterými mluví, na dům, ve kterém žijí, na oblast, kde bydlí, na svou rodinu, domácí mazlíčky, oblečení, jak chodí a jak mluví. Věří, že všechno na nich je neuvěřitelné a pozoruhodné. Pokud by někdo Lva kritizoval, pravděpodobně vybuchne v záchvatu vzteku nebo nedůvěry. Kromě toho všeho bývá žena zrozená ve Lvu také náchylná k popření. Je totiž snazší lhát sama sobě, než přiznat porážku, nedostatek znalostí nebo nedostatek moci. Sebevědomí těmto ženám rozhodně nechybí, je to krásná vlastnost, ovšem Lvice někdy zacházejí příliš daleko bez špetky pokory.

Štír (24.10. - 22.11.)

Ženy zrozené ve Štíru netolerují žádné množství konstruktivní kritiky, i když je mírná a dobře míněná. Jejich ego jim pevně stojí v cestě, takže jim brání v nových možnostech růstu nebo zlepšení. Často žijí ve stavech vznešenosti nebo popírání, někdy dokonce v obou. Pokud byste například ženě Štíra navrhli jinou trasu, než kterou obvykle jezdí, protože ta vaše je mnohem kratší, můžete očekávat nezájem a přesvědčení o tom, že ta její trasa je nejlepší. Váš názor zcela popře, jakoby ani neexistoval.

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Kozorohové jsou velmi hrdí na svůj životní styl, pracovní morálku a organizaci, a to včetně žen zrozených v tomto znamení. Je vzácné, aby se žena Kozoroh někdy pokusila poukázat na něčí slávu, autoritu, bohatství nebo talent. Pro ně je důležitá nezávislost a soběstačnost, a také se tak snaží žít, na což jsou patřičně hrdé, někdy až pyšné. Nerady žádají o pomoc a důležité je, aby na ně ostatní nahlížely jako na nezávislou a svobodnou osobu.

Beran (21.3. - 20.4.)

Berani jsou odvážná stvoření, která žijí, aby si mohla libovat ve světle reflektorů. Ženy narozené ve znamení Berana vždy mluví o své odbornosti, úspěchu, výdělcích nebo vysokém postavení. Mají pocit, že si svůj silný pocit vlastní hodnoty a hrdosti zasloužily, a chtějí se o něj podělit se světem. Bohužel, často se zrozenkyně v Beranu chlubí cizím peřím a těží z práce ostatních. Často tak ztratí smysl pro pokoru.


Zdroje: metropolitangirls.com, www.yourtango.com