Beran (21.3. - 20.4.)

Hawortie

Beran je známý svou nezávislou povahou, takže potřebuje rostlinu, která je nenáročná na údržbu. Havortie je odvážná rostlina s bílými pruhy na tmavě zelených listech. Ihned upoutá pozornost, je také houževnatá a snese i občasné zanedbávání.

Býk (21.4. - 21.5.)

Filodendron

Dokonalým pro Býka ovládaného Venuší je romantický filodendron. Planeta Venuše představuje lásku a krásu, takže pokojová rostlina s listy ve tvaru srdce je pro Býka více než vhodná.

Blíženci (22.5. - 21.6.)

Anglický břečťan

Oblíbená pokojová rostlina, se kterou nejlépe souzní Blíženci, je břečťan. Vypadá skvěle v závěsných koších, ideální je pro toto vzdušné znamení, které má rádo svěží věci.

Rak (22.6. - 22.7.)

Dračinec pruhovaný

Vodní znamení Raka se skvěle hodí k pokojové rostlině, která roste i ve stojaté vodě, a tím je dračinec pruhovaný. Jedná se o oblíbenou rostlinu ve feng shui, která nejen přináší klidnou a moudrou energii do jejich domova, na kterém Rakovi tolik záleží. Také přitahuje štěstí, skvělé zdraví a více lásky.

Lev (23.7. - 22.8.)

Amarylis

Lev je královské znamení zvěrokruhu a potřebuje rostlinu, která by odpovídala jeho královskému postavení. Je pro něj vhodný Amaryllis se svými obrovskými brilantními květy. Odrůda Red Lion s nádherně sytými květy je přesně ta pravá pro všechny zrozence ve Lvu.

Panna (23.8. - 22.9.)

Banánovník

Banánovník není nejjednodušší pokojová rostlina na péči, ale právě proto se hodí pro Panny. Pozor na detail a péči je to, co Panna umí nejlépe, díky čemuž se opulentní banánovník pro ni dobře hodí.

Váhy (23.9. - 23.10.)

Starček převislý

Znamení Vah potřebuje doma rovnováhu a harmonii. Závěsný koš osázený starčekem převislým, kterému se také říká šňůra perel se k tomuto vzdušnému znamení hodí. Lidé narození ve znamení Vah by měli mít tyto pokojovky dvě a zavěsit je blízko sebe, jako symbol vyvážených vah.

Štír (24.10. - 22.11.)

Tchýnin jazyk

Tato pokojovka je prakticky nezničitelná a má silné, vzpřímené listy zakončené špičkou. Vzhled a tvar jsou pro Štíra atraktivní, má rád temnější věci s trochou mystiky. Štíři někdy v péči o pokojovky lajdačí, tchýnin jazyk to však zvládne.

Střelec (23.11. - 21.12.)

Euphorbia obesa

Říká se jí také baseballová rostlina, je to velký kulatý kaktus, ale bez ostnů. Pro Střelce je tato rostlina více než vhodná, protože snese sucho, nemusí se zalévat i několik týdnů. Střelec tak může odjet nebo odletět na své dobrodružné cesty, aniž by tím jeho pokojovka trpěla.

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Tlustice vejčitá

Kozoroha ovládá Saturn a vyniká trpělivostí. Vhodná je pro něj tlustice vejčitá, které může dát správnou péči a čas na růst. Tento roztomilý sukulent pak bude vypadat jako malý strom.


Vodnář (21.1. - 20.2.)

Zamiokulkas

Tato rostlina je ideální pro Vodnáře milující inovace. Zamiokulkas je další pokojová rostlina tolerantní k suchu, super nenáročná na péči a její lesklé listy dokážou rozzářit každou místnost moderním stylem.


Ryby (21.2. - 20.3.)

Jasmín

Ryby jsou snílky zvěrokruhu a jsou také možná nejcitlivějším, nejempatičtějším a nejsoucitnějším znamením k potřebám druhých. Tato citlivost může něžnou rybí duši vyčerpávat, takže potřebuje něco, co uklidňuje. Jako třeba jasmín a jeho krásné květy se sladkou vůní.

Zdroje: www.bhg.com, www.proflowers.com