Asi k největším hitům sociálních sítí v tomto směru patří nápad nalít horkou vodu do sáčku či igelitové tašky a tím pak přejíždět po čelním skle auta. Vypadá to báječně, led skutečně mizí před očima – žádné náklady, žádná námaha.

Zdroj: Youtube

Aby to nebylo málo, rozhodl se jeden koumes celý proces výrazně zjednodušit. Usoudil, že je zbytečné vodu nalévat do sáčku, když může vyrazit před dům rovnou s varnou konvicí plnou vroucí vody. I tenhle postup zachycuje video. Prostě polejete čelní sklo vroucí vodou a hotovo… Vypadá to zábavně, lidé si to sdílejí napříč kontinenty a zkoušejí, jestli to opravdu tak skvěle funguje.

Experiment s horkou vodou se nemusí vyplatit

Jak zjistil MS v následujícím videu, až tak skvělý nápad to být nemusí. Ano, okno měl sice bleskurychle rozmražené, ale celá „legrace“ ho přišla nehezky draho. Jak správně tušíte, čelní okno nevydrželo obrovské rozdíly teplot a prasklo.

Zdroj: Youtube

Vysvětlení, proč se raději takovým experimentům vyhnout, nabídla pro iDnes.cz Monika Pernerová, která se ve firmě AGC Automotive Replacement Glass Czech starala o vyřizování reklamací autoskel: „Odvážlivci polévají zamrzlé okno horkou vodou. Koledují si tak ale o prasklé okno. Sklo může kvůli pnutí zapřičiněném skokovým rozdílem teplot prasknout, obzvlášť když je třeba někde poškozené od kamínku.“