Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Lidé narození ve znamení Kozoroha mají takzvaně vysokou úroveň zralosti, říká se, že se už rodí jako dospělí, a tak není divu, že jsou na prvním místě v tomto seznamu. Mají tak vyzrálou mentální kapacitu, že je schopná ukočírovat případné vášně a touhy.

Kozoroha sice může nalákat předražené a krásné zboží, ale vždy se vrátí nohama na zem a zůstane na ní pevně stát. Když tyto bytosti vyjdou nakoupit, třeba do obchodního centra, nejprve pečlivě navštíví všechny obchody, aby zjistili hodnoty všech věcí, které chtějí. Situaci důkladně promyslí a vyhodnotí a pak možná něco koupí. Často se však vracejí domů s prázdnýma rukama, protože si nakonec uvědomí, že něco chtít neznamená něco potřebovat. Případný nákup vytoužené věci se tak pro ně stane zbytečným.

Váhy (23.9. - 23.10.)

Kromě toho, že jsou zrozenci ve Vahách známí jako zdatní „balancéři”, jsou svým okolím uznáváni jako velice prozíravé bytosti. A nejinak je tomu i při nakupování. Nutno přiznat, že Váhy vždycky nakoupí chytře, tedy dobře. Dokonce více než dobře. Vždy čekají na výprodeje a slevy, neváhají nakupovat mimo sezónu, kdy jsou ceny mnohem nižší.

Váhy jsou také zdatnými obchodníky, vždy dokáží domluvit slevu nebo nějaký bonus či dárek k nákupu. Než se však na nějaký nákup vydají, několikrát předtím zváží jeho nutnost. Nelpí totiž na věcech, tak jako některá jiná znamení.

Vodnář (21.1. - 20.2.)

Možná byste si mysleli, že lidé narození ve znamení Vodnáře nakupují bez rozmyslu, ale opak je pravdou. Jakmile jde o peníze, investování nebo nakupování, probudí se jejich chladná a klidná mysl, která je zachrání před impulzivitou.

Díky tomu zvyšují své úspory a nikdy nenakupují zbytečnosti. Vodnáři jsou skvělí střadatelé, chození po obchodech je ani moc nebaví, a když už jsou nuceni něco koupit, nikdy toho nelitují, protože to udělali s rozmyslem a výhodně.

Panna (23.8. - 22.9.)

Lidé narození ve znamení Panny jsou velcí puntičkáři a patří k nejchytřejším ve zvěrokruhu. Nikdy tak nepadnou snadno do nakupovací pasti. Mají energii a trpělivost vyhledávat výhodné cenové nabídky, jejich rájem jsou srovnávače cen, nevadí jim týdny hledat věci na internetu třeba jen o pár korun levnější než původní nabídka. Potrpí si i na kvalitní zboží a neváhají si na něj našetřit. Nikdy nekupují na splátky ani na úvěr a drží se hesla, že pokud na něco nemají, tak to nekupují.


Zdroje: PINKVILLA, horoscopegenius.com