Zdroje: cnn.iprima.cz, www.kupi.cz

Nezapomeňte skořápky napřed povařit

Skoro všechno se dá znova použít a skořápky od ořechů nejsou nic jiného než zajímavý přírodní materiál. Skořápky nevyhazujte, nechejte se inspirovat a u udělejte si něco praktického, pěkného či hravého. Než tak ale učiníte, klidně si ze skořápek připravte čaj.

Do rendlíku s půl litrem vody přidejte skořápky z deseti ořechů a půl hodiny povařte. Tento čaj bohatý na vitaminy A, B, C a E i mnohé minerální látky, mezi které patří například železo, zinek, jód či draslík, můžete dochutit medem a citronem.

Jednoduchý nápad se skořápkami, který se vždy hodí

Nejste hračička, a přece chcete skořápky použít na něco smysluplného? Skořápky jakékoli velikosti, takže i střípky a úlomky položte na pracovní desku nebo prkýnko, přehoďte přes ně starou utěrku nebo kousek látky a kladívkem či válečkem je rozbijte na menší kousky.

Všechny kousky posbírejte a vložte do plátěného sáčku. Sáček by měl být dost plný, ale ne úplně nacpaný, aby byl přece jen trochu tvárný. Sáček můžete zatáhnout šňůrkou nebo zašít a používat na horké obklady. Před použitím jej nahřejte krátce v mikrovlnce nebo troubě a používejte ke zmírnění bolesti svalů i kostí nebo bolavého ucha.

Dekorativní a hravé skořápky

Chcete vytvořit něco většího a dekorativního? Podívejte se, jak jednoduše udělat věnec ze skořápek se vkusnou dekorací přírodního vzhledu:

Zdroj: Youtube

Nejen vy, ale i vaše ratolesti rády tvoří? Stačí, když jim dáte do ruky tempery. Starším přidejte lepidlo, přírodní materiály, papíry a nůžky. Ty velké a šikovné děti zvládnou práci i s tavnou pistolí. Ukažte jim pár obrázků, ale nechejte je tvořit a vymýšlet. Děti jsou často kreativnější, než tušíme.

Jestli však máte dítě, které výtvarno neláká, upevněte jen do středu poloviny skořápky stěžeň s plachtou a hurá do koupelny.

Nechcete-li se máčet ve vodě, pomalujte skořápky! Brouky zvládnou i hodně malé děti.

Drobnosti ze skořápek

Nebojíte se titěrné práce s miniaturami, pinzety a tavné pistole? Vytvořte si vlastní kolekci ozdob ve stylu magického lesa. Houby, mech, krystaly, veverky, sovy nebo jiná lesní zvířátka budou vypadat v maličké skořápce prostě kouzelně.

Z půlek skořápek můžete jednoduše také udělat plovoucí svíčky. Je to maličkost, která potěší a na příští Vánoce se bude hodit.

Související články