Štír (24.10. - 22.11.)

Chvíli vás miluje a udělá pro vás cokoli, chvíli vás nesnáší a jedná s vámi ošklivě. Takoví jsou sourozenci narození ve znamení Štíra. Ve své podstatě chtějí mít dokonalé rodinné vztahy, ale jejich povaha není pro ně a hlavně pro vás jako sourozence právě jednoduchá. Problém tkví v jejich žárlivosti, která je může zcela zaslepit. Stačí malá a banální záminka, která se jich dotkne a jednají velice impulzivně. Pokud se cítí znevýhodněni, svým jedovatým ocáskem dokáží sourozencům pěkně ublížit a neváhají ho použít i po letech jako pomstu za něco, co se jich dotklo kdysi dávno a pro ostatní už je dávno zapomenuto.

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Pro Kozoroha je prvořadá kariéra, zajištění a budoucnost. I když by před cizími na své sourozence nedali dopustit, mezi čtyřma očima se sestrou nebo bratrem dokáží být pěkně kritičtí a krutí, pokud nežijí podle jeho představ. Kozoroh ví všechno nejlépe, dokáže si se vším poradit, ale je někdy až nesnesitelný, když dává svým sourozencům najevo, že má lepší život než oni. Udílí jim rady, poučuje je a snaží se je změnit.

Střelec (23.11. - 21.12.)

Lidé narození ve znamení Střelce potřebují svobodu a jsou extrémně sobečtí. Pro jejich sourozence není vůbec snadné se prosadit nebo se během rozhovoru dostat ke slovu. Každý, kdo chce dostat radu nebo se jen vyplakat u svého bratra nebo sestry Střelce, je na špatné adrese. Střelec na něj rozhodně nebude mít čas, nikdy to však nepřizná a často se vymlouvá a všemožně vykrucuje. Pomoci a pochopení se od něj nedočkáte.

Blíženci (22.5. - 21.6.)

Blíženec může být jako sourozenec nejlepším přítelem nebo nejhorším nepřítelem, záleží na jeho momentální náladě. Ta u něho bývá jako na houpačce, takže trefit se mu do dobrého rozmaru chce trpělivost a zkušenost. Své blízké dokáže pěkně odbýt, obzvlášť když mu bráníte v jeho plánu jít se někam bavit nebo být obdivován přáteli a známými. Pozor si dejte i na tajemství, které Blíženci svěřujete. Obzvláště sestra Blíženec neumí udržet žádnou tajnou informaci a dokáže jejím vyzrazením napáchat velké problémy.

Zdroje: zodiacshine.com, www.tgcom24.mediaset.it