Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou známí svou skořápkou, do které se pro jistotu stahují. Vládne jim Měsíc, planeta, která řídí náš soukromý život a emoce. Tito lidé nenávidí záři reflektorů, vyhýbají se místům a událostem, kde by si jich lidé všimli. Když už na takových akcích musejí být, zcela jistě je najdete o samotě někde v rohu. Raci jsou přirozenými živiteli a cítí se pohodlněji, když se starají o potřeby druhých, než aby měli veškerou pozornost pro sebe.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Přemýšlivé Panny mají tendenci nechávat si hodně věcí pro sebe. I když se může zdát, že část jejich osobnosti by nenadálou pozornost zvládla, většinou zvítězí pragmatická stránka tohoto zemského znamení. Panny na sebe netouží upozorňovat, mají dostatečně silné sebevědomí na to, obejít se bez domnělé slávy. Mají rády soukromí a pečlivě si ho střeží.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štírova smrtící klepeta mají svůj účel, a to udržet si v dostatečně vzdálenosti cokoli a kohokoli, kdo ohrožuje jeho bezpečnost. Tomuto vášnivému vodnímu znamení vládne Pluto, planeta tajemství, vražedných mysterií a černé magie. Štíři si rádi drží svá tajemství pěkně pod pokličkou, a proto se záměrně vyhýbají záři reflektorů.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

I když jsou Vodnáři živelným znamením, raději pracují v zákulisí než na jevišti. Jako podivíni zvěrokruhu přebírají archetyp osamělého vlka. Proti Vodnáři stojí Slunce, jehož energie je z jejich znamení v podstatě vyhnána, což dává Vodnářům jejich pověst chladných a nepřístupných osob.


Zdroje: bustle.com, zodiachelps.com