Co budeme potřebovat?

sklenici oblého tvaru (od jogurtu apod.), pevné borové šišky, zahradní nůžky, zlatou akrylovou barvu, štětec, tavnou pistoli, čajovou svíčku

Jak postupovat?

Šišku zbavíme šupin, což je na celé práci asi největší dřina. Můžeme k tomu použít zahradní nůžky, kleště štípačky nebo malou pilku - musíme si vyzkoušet, s čím se nám bude lépe pracovat.

Čím delší šupiny se nám podaří získat, tím lépe bude skleněná „šiška“ vypadat. Před nalepováním ještě zastřihneme šupiny do přibližně stejného tvaru.

Horkým lepidlem začneme nalepovat šupiny od horního okraje sklenice a pokračujeme ve spirále dolů. V každé následující řadě klademe šupiny střídavě, aby struktura co nejvíc připomínala skutečnou šišku. Šupiny v poslední řadě zkrátíme na minimum, tvar svícnu se hezky zakulatí.

Šiškový svícen můžeme nechat přírodní nebo pro zajímavější efekt „pozlatit“ konce šupinek akrylovou barvou.

Tip

Tyčky tavného lepidla se mohou lišit podle složení různými teplotami tavení. Je dobré si předem vyzkoušet, jak je na tom to naše, abychom se při vložení zapálené svíčky do svícnu nedočkali překvapení v podobě rozpouštění lepidla a sjíždění šupinek. V tom případě nezbývá než použít studenou LED svíčku.