Beran (21.3. - 20.4.)

Beran, stejně jako všechna ohnivá znamení, chce vynikat ve všem, do čeho se zapojuje, i když to v něm vyvolává alarmující výkonnostní úzkost. Ve skutečnosti se typická vlastnost Berana, soutěživost, střetává s touto jeho skrytou stránkou osobnosti, která ztěžuje zvládání stresu.

Býk (21.4. - 21.5.)

Znamení Býka, citlivé a připoutané ke své rodině, ale také velmi vzpurné a majetnické, je jedním z nejtvrdohlavějších ve zvěrokruhu a změnit jeho názor není vůbec snadné, zvláště pokud jde o rozmary. Díky vládnoucí planetě Venuši je Býk někým, kdo si postaví hlavu a není možné s ním nijak pohnout.

Blíženci (22.5. - 21.6.)

Lidé narození ve znamení Blíženců hodně pociťují vliv Venuše, což je činí sebestřednými a dokonce ješitnými, vždy toužícími být ve středu scény. Ješitnost je jejich černá stránka osobnosti. Pokud chcete Blíženci udělat radost, pozvěte ho, aby o sobě mluvil, ale připravte se na přehršel informací, ze kterých vám nebude dobře.

Rak (22.6. - 22.7.)

Impulzivita, typická pro vodní znamení, také rozhodujícím způsobem ovlivňuje Raka. Bohužel většinou se tato vlastnost negativně odráží na jeho chování, proto patří mezi ty temné stránky jeho osobnosti. Nechává se zcela ovládnout instinktem, aniž by do něj dával také rozum.

Lev (23.7. - 22.8.)

Kdo ví, kolik tajemství skrývá Lev za svou hřívou! Znamení Slunce je ve skutečnosti sebestředné, silné, ale také extrémně rezervované. Získat od Lva nějaké informace je velmi vzácné, je to znamení hluboké důvěry. Ve skutečnosti je to tak, že i extrovertní Lev skrývá špetku nejistoty a spoustu rezervovanosti.

Panna (23.8. - 22.9.)

Přesná, pokud jde o práci, a věčně nerozhodná, pokud jde o volný čas a přátelství, se Panna rychle pohybuje mezi ano a ne téměř ve všech oblastech svého života. Dominantní planeta Merkur v tom Panně nijak nepomáhá, a tak není divu, že rozhodnutí přicházejí z tohoto zemského znamení velmi pomalu.

Váhy (23.9. - 23.10.)

Váhy patří mezi nejnegativnější znamení horoskopu vůbec a jsou ovlivněny každým pohybem planet, čímž se stávají jedním z nejneklidnějších a nejpodezíravějších z celého zvěrokruhu. "Když se něco může pokazit, tak se to pokazí" je motto tohoto vzdušného znamení, které optimismus vnímá jako přemíru dobrých úmyslů.

Štír (24.10. - 22.11.)

Nic netušící Štíři patří mezi nejklebetnější znamení zvěrokruhu, přičemž sklon k pomluvám je jim dán i pohyby jejich dvou vládnoucích planet, Pluta a Marsu. Buďte si jisti, že když vám začne pískat v uchu, určitě o vás nějaký Štír nepěkně vypráví.

Střelec (23.11. - 21.12.)

Až do konce bojovný a ochotný se zapojit, Střelec je však velmi líné znamení. Toto ohnivé znamení bývá často velmi ospalé a někdy má dny, kdy nebere telefony a nevychází z domu, jen aby se nemusel s nikým potkat.

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Konkrétní a pilný až do vyčerpání, ale také nesmírně sladký a citlivý. Saturnovi chráněnci skrývají nekonečnou citlivost, která je vede k mlčenlivosti a přemýšlení při různých životních příležitostech. Bohužel bývají často pomstychtiví.

Vodnář (21.1. - 20.2.)

Vzdušnému znamení Vodnáře stačí jen velmi málo k tomu, aby rozhodlo o tom, kdo jste, co se mu na vás líbí a co nenávidí. Chráněnec Saturna a Urana totiž hodně spoléhá na první dojem a přimět ho ke změně názoru je opravdu složité. Buď jste „in“, nebo jste „mimo“, nic mezi tím.

Ryby (21.2. - 20.3.)

Kreativní a nápadité znamení Ryb skrývá dětskou stránku kvůli své přílišné lehkovážnosti. Ve skutečnosti, pokud Neptun dává tomuto znamení spolehlivost, hvězdy se postarají o to, aby nebral vážně nic, co mu v dobrém úmyslu ostatní říkají.

Zdroje: cosmopolitan.com, isolo.altervista.org