Zdobení vajíček k Velikonocům zkrátka patří. A letos můžete zkusit něco úplně nového. Všemožně zdobená vajíčka tak krásně vyniknou na celkové velikonoční dekoraci. Připravte se proto s vašimi dětmi na zábavné zdobení vajec, která vám koledníci budou závidět!

Inspirujte se dalšími jednoduchými způsoby velikonočního zdobení vajec podle tohoto videa:

Zdroj: Youtube

Příprava pomůcek

Potřebovat budete lepidlo, barevnou čočku, rýži, lněná, slunečnicová, sezamová a další semínka. Těstoviny volte především menší velikosti, třeba ty s tvarem kytičky. Na zdobení vajec můžete použít také koření.

Jednoduché a rychlé zdobení

Vybrané ingredience nasypte zvlášť do misek. Vejce potřete lepidlem a dle libosti a fantazie ho obalte v jednotlivých miskách. Můžete obalovat jak jednobarevně, tak nakombinovat různé ingredience. V takovém případě potřete lepidlem pouze část vajíčka a postupně obalujte. Ostatní části poté zakryjte třeba lepicí páskou, aby se vám koření či semínka nepomíchala v jednotlivých řadách.

Vajíčka přátelství

Máte pořád někde schované bavlnky, ze kterých jste dříve pletli náramky přátelství? Je na čase je vytáhnout a udělat s nimi velikou parádu! Způsob zdobení je velmi podobný jako se semínky. Nejdříve potřete část vejce lepidlem a barevnou bavlnkou obtáčejte vajíčko kolem dokola. Barvy můžete měnit po řadách a kombinovat je tak, jak se vám budou líbit. Takto zdobená vajíčka rozveselí každou velikonoční dekoraci!

Knoflíkové kytičky

Máte doma příliš mnoho odlišných knoflíků, které vám nejspíš už na nic nebudou? Vyberte si z nich jeden větší a pár menších knoflíků. Poté polepte prostředek vajíčka a nalepte největší knoflík. Okolo něj pak přilepte zbylé menší knoflíky. Vytvoříte tak krásnou kytičku na bílém či barevném pozadí vajíčka.

Hrátky s konfetami

Vyzkoušet můžete také menší kytičky vytvořené z barevného papíru. Použijte již hotové konfety nebo si je nejdříve vyrobte. Stačí vzít barevný papír a děrovačkou ho proděravět. Kolečka pak přilepujte na vajíčko buď různě či do tvarů kytiček. Budete překvapeni, jak snadno lze překrásně ozdobit bílá vajíčka.

Ozdobte velikonoční vajíčka také korálky, origami či macramé podle videa:

Zdroj: Youtube

Související články

Zdroje: living.iprima.cz, blesk.cz, zena-in.cz