Ať už věříte v astrologii nebo ne, sledování úplňku v celé jeho kráse je samo o sobě nezapomenutelným zážitkem. Tomuto jevu je připisován velký astrologický význam, protože se říká, že úplněk nebo vlčí měsíc a dům, ve kterém se odehrává, přinášejí všem znamením zvěrokruhu různé energie.

Beran (21.3. - 20.4.)

Atmosféra tohoto ohnivého znamení symbolizovaného Beranem bude uvolněná a hřejivá. Nenechte se ničím uspěchat. Na chvíli si oddechněte a odpočiňte si, než se pustíte do zběsilého plnění úkolů a povinností v novém roce.

Býk (21.4. - 21.5.)

Energie plného Měsíce bude směřovat k vnitřním emocím tohoto znamení. Může se zdát nepříjemné vést obtížné rozhovory o svých pocitech s blízkými, ale tento úplněk vás k tomu požene a konečně dosáhnete tolik potřebné úlevy.

Blíženci (22.5. - 21.6.)

Toto znamení zjevně pocítí velkou část vlivu Vlčího měsíce, protože se vyskytuje v jejich domě. Vzdušné znamení Blíženců si bude muset stanovit nějaké hranice, zvolit osobní růst a duševnímu zdraví dát přednost před vším ostatním. Toto obvykle společenské znamení zvěrokruhu musí zaměřit svou pozornost na své vnitřní pocity, bude si muset udržovat zdvořilý odstup od všech a všeho, co narušuje jejich klid.

Rak (22.6. - 22.7.)

Vzhledem k tomu, že Vlčí Měsíc také částečně spadá do domu Raka, bude toto zjevně sentimentální znamení v tomto období pociťovat ještě více emocí a najde způsob, jak ventilovat své přidušené pocity.

Lev (23.7. - 22.8.)

Znamení, které hledá pozornost, ovlivněné Sluncem, bude během Vlčího měsíce neobvykle zdrženlivé. Pro Lva hvězdy radí introspekci a čas o samotě.

Panna (23.8. - 22.9.)

Toto praktické znamení hledající dokonalost se pro změnu podívá na své osobní vztahy. Důraz bude kladen na blízké a rodinu, nikoli na práci. To dá zrozencům v Panně prostor k tomu, aby pěstovali vztahy, které jsou jim nejbližší, a pro jednou odhalili i svá srdce.

Váhy (23.9. - 23.10.)

Naprostý opak Panny, vzdušné znamení Vah se v lednovém úplňku více zaměří na svůj profesní růst. Sebevědomí je v tomto období rozhodující pro realizaci jejich pracovních cílů.

Štír (24.10. - 22.11.)

Znamení Štíra bude muset vzdorovat bouři, protože v tomto časovém období možná bude muset čelit několika nepříliš příjemným situacím. Toto hluboce iniciativní znamení může být občas trochu pomstychtivé. Nyní však není čas, aby se Štíři orientovali podle svých základních instinktů, protože potřebují zůstat v klidu.

Střelec (23.11. - 21.12.)

Toto znamení je obvykle známé svým vyváženým pohledem na život, ale úplněk je může vytlačit přes okraj a podtrhnout dramatickou stránku jejich osobnosti. Nenechte se příliš obtěžovat emočním otřesem a snažte se zůstat vyrovnaní, protože toto je jen dočasná fáze.

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Pracovité a příliš horlivé znamení zvěrokruhu obrátí svou energii k domovu. Provedou hluboký rozhovor s milovanou osobou a posílí osobní vazby.

Vodnář (21.1. - 20.2.)

Vodnář bude mít náladu trochu ubrat v práci a odpočinout si. Je to zasloužený odpočinek pro toto znamení známé svou progresivitou.

Ryby (21.2. - 20.3.)

Láska bude středem pozornosti zasněných Ryb. Lednový úplněk zahájí romantiku tohoto vodního znamení, které miluje pobyt ve svém světě fantazie.


Zdroje: www.lifestyleasia.com, www.popsugar.co.uk