Beran (21.3. - 20.4.)

Beran je impulzivní a dominantní znamení, proto pro něj bývá docela těžké být v klidu a vzít si pár dnů volna. Neúměrně zatěžuje mozek a výsledkem je, že tito lidé trpí častými migrénami, které se v tomto období ještě zhoršují. Berani by se měli naučit odpočívat a delegovat úkoly na druhé, aby ulehčili své mysli.

Býk (21.4. - 21.5.)

Býk je znamení s ženskými konotacemi, takže s tím souvisí i jeho neduhy. Navíc jeho tvrdohlavý charakter vytváří značné fyzické a emocionální opotřebení. Častá je u nich proto bolest šíje a zad. Nedbají na prevenci a často, zejména na jaře, trpí nemocemi v oblasti krku - zejména na angíny. Býci by měli relaxovat a naučit se meditovat.

Blíženci (22.5. - 21.6.)

Blíženci milují mít spoustu projektů a být vždy zaneprázdněni. To jim však po zdravotní stránce příliš nepomůže, a proto jsou náchylní k nachlazení, chřipce a alergiím. Trpí na zahlenění, které způsobuje stres. Tyto potíže jsou spojeny s tlustým střevem, které je nutné vyčistit.

Rak (22.6. - 22.7.)

Rak je jedním z nejcitlivějších znamení zvěrokruhu, takže mu nevyřešené napětí ničí žaludek a mívá problémy i s celým trávicím systémem. Prevence spočívá v tom, aby se Raci dokázali svěřit a vyjádřit své obavy, hlavně aby své emoce nezadržovali uvnitř sebe.

Lev (23.7. - 22.8.)

Lidé narození ve znamení Lva mají tendence žít na maximum, a tak není divu, že trpí srdečními problémy a bolestmi na hrudi. Zvolnit a cvičit třeba jógu je pro ně snadná pomoc.

Panna (23.8. - 22.9.)

Panna je znamení, které je známé tím, že lpí na maličkostech. Tito perfekcionisté trpí velmi častými žlučníkovými záchvaty. Důležitý je pravidelný režim, odpočinek a správné stravovací návyky.

Váhy (23.9. - 23.10.)

Váhy nejčastěji postihují potíže s ledvinami. Důležitý je dostatečný pitný režim a správná dieta, aby tělo mohlo vyloučit nahromaděné toxiny. Pozor na mnoho soli a cukru.

Štír (24.10. - 22.11.)

Veškerá aktivita Štíra vyčerpává. Také většinou zachází do extrémů, dává hodně a přijímá málo nebo nic. Tyto osoby často trápí potíže se slezinou, která patří mezi zdroj životní energie. Měli by proto věnovat trochu více pozornosti hydrataci, odpočinku a smířit se s tím, že v životě musí existovat rovnováha mezi dáváním a přijímáním.

Střelec (23.11. - 21.12.)

Dobrodružného Střelce, který nevydrží chvíli na jednom místě, jednou dostihne jeho neustálý stres. Jeho slabou stránkou je krevní tlak a slabé srdíčko, o které je třeba dobře pečovat. Nejde o změnu jejich životního tempa, ale o zhodnocení výživy, cvičení a volného času a odpočinku.

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Nepružný Kozoroh potřebuje mít vše pod kontrolou a oslabuje mu to kosti. Neměl by čekat, až se objeví problémy jako odvápnění nebo časté zlomeniny, důležité je dodržovat kvalitní stravu a pro samou práci nezapomínat cvičit.

Vodnář (21.1. - 20.2.)

Nedůvěra a strach provází Vodnáře od narození, trpí na ischemické choroby srdce, zejména na ucpávání tepen. Projevuje se to právě na jaře, kdy se lidé více hýbou. Při námaze je pak může začít bolet hrudník a zadýchávají se. Pomoc spočívá v pravidelných lékařských kontrolách a zejména ve změně životního stylu.

Ryby (21.2. - 20.3.)

Citlivé Ryby se neustále něčeho bojí, zejména budoucnosti, a tímto strachem ničí své životy a svá těla. Jejich úzkost často přechází v obžerství, to pak k obezitě, která zatěžuje v podstatě všechny vnitřní orgány. Pomoc psychologa je na místě.

Související články


Zdroje: Infobae, bustle.com