Blíženci (22.5. - 21.6.)

Vzhledem k tomu, že Blíženci jsou sociální bytosti, vytvářejí si pozitivní sebeobraz tím, že předvádějí svou inteligenci. Rádi vyzdvihují výhody svých dobrodružství a zkušeností v touze přesvědčit ostatní, aby přijali jejich názory a pohled na svět.

Blížencům se často tak práší od pusy, že to není k vydržení. Věří, že čím více budou o sobě mluvit, tím lépe budou vypadat, a vůbec si neuvědomují, že opak je pravdou. Určitou dobu bývají ve společnosti zábavní, jenže když se jejich monolog odehrává příliš dlouho, ostatní se začnou otráveně vytrácet a myslet si o Blížencově inteligenci své.

Lev (23.7. - 22.8.)

Lvi jsou ve své pýše arogantní a nestaví před ni nic jiného. Aby si udrželi nadvládu, nevadí jim vychloubat se svou inteligencí před širší veřejností. Využívají své bystré mysli a důvtipu k prosazování svých zájmů a k tomu, aby se jimi chlubili, aby je ostatní vnímali jako někoho nejvyššího kalibru.

I když to o Lvech všichni vědí, jejich chvástání, chlubení a očekávání obdivu je až otravné. Lvi jsou přitom vnímáni jako poměrně chytré bytosti, ovšem pokud jejich pýcha přesáhne své limity, působí hloupě, a i kdyby se přetrhli, svůj obraz už nevylepší. Kdyby někdy raději mlčeli, udělali by lépe.

Střelec (23.11. - 21.12.)

Střelci bývají společenští, optimističtí extroverti, kteří si získávají obdiv a pozornost každého, s kým přijdou do styku. Aby si udrželi pověst, často dávají najevo své znalosti. Zapojují se do intelektuální konverzace před lidmi, aby posílili svou osobnost a udrželi si pozici středu pozornosti. Jenže někdy se stane, že už to se svými znalostmi dávanými na odiv přehání a začnou každého poučovat.

Lidem ve Střelci dělá velké potěšení trumfovat ostatní, ostentativně dávat najevo, co kde chytrého četli, viděli nebo slyšeli. I když je jejich inteligence na vysoké úrovni, tímto povýšeným chováním ze sebe dělají hlupáky a lidé, kteří je neznají je také za hlupáky budou považovat.

Vodnář (21.1. - 20.2.)

Vodnář má sklon hodnotit prakticky všechno a všechny. Považuje se za nadprůměrně inteligentního a dává to taky patřičně najevo. Kdo je ale zvědavý na hodnocení druhých, obzvláště, když to zazní v tu nejnevhodnější dobu?

Na to je totiž Vodnář expert a chová se občas jako slon v porcelánu. Tak moc touží sdělit všem svůj sofistikovaný názor na cokoli a kohokoli, že si nevidí do pusy. A když se rozjede, neví, kdy přestat. Takového člověka pak ostatní považují za někoho, kdo svou inteligenci bohužel někde zapomněl.


Zdroje: www.pinkvilla.com, www.chedonna.it

Nejvzácnější psí plemena na světě

Zdroj: Youtube