Pohodové posezení ve stínu

S minimem času i nákladů se můžete inspirovat v naší galerii, jak si udělat v zahradě větší pohodlí. V horkém létě se zvlášť cení příjemný stín a dostupné osvěžení. Kdo má na starosti malé děti, ocení pohodlné posezení u pískoviště. Ať už vyřešené jako široké okraje pískoviště a nebo pískoviště hned vedle obytné terasy.

Nejpříjemnější stín poskytují vzrostlé stromy. Ale ne vždy je máme k dispozici tam, kde bychom potřebovali. Nebaví vás stále obíhat a přemisťovat slunečníky? Pak se zkuste poohlédnout po sluneční (stínící) plachtě. Prodávají se v mnoha velikostech i tvarech, nejčastěji obdélníkové, čtvercové či trojúhelníkové.

Proklínáte špinavá chodidla?

Běhání naboso je báječné, jenže co pak se zašpiněnými chodidly při návratu domů? Zahradní sprcha je skvělá, ale zároveň i náročná na množství spotřebované vody. Problém pomůže vyřešit vhodně instalovaný kohoutek s vodou.

Bleskově zaparkované kolo

Zvlášť děti se nerady zdržují odkládáním kola. A tak ho leckdy jen tak odhodí na zem. Zvlášť, pokud ve vaší domácnosti používá bicykl více členů, vyplatí se připravit vhodné místo na bezpečné parkování. Vyřešit ho můžeme třeba dostatečně širokými zářezy v silném kmeni, kutilové se mohou pustit i do výroby stojanu z dřevěných palet.

Spoustu další drobných nápadů jsme pro vás připravili na pinterestové nástěnce Receptáře: