Beran (21.3. - 20.4.)

Paprička Habanero

Beran miluje výzvy a musí si neustále dokazovat, jak je silný. Vhodnou zeleninou pro něj paprička Habanero. Tahle super pikantní paprika je pro něj velkou výzvou a dobrodružství, které tak miluje. Ideálním pokrmem je guláš s pálivou paprikou.

Býk (21.4. - 21.5.)

Sladké brambory

Tyto hlízy jsou uklidňující, zemité, uspokojující duši a hlavně lahodné. Prostě to pravé pro Býkův charakter. Připravte si je smažené nebo zapečené v troubě.

Blíženci (22.5. - 21.6.)

Růžičková kapusta

Lidé ve znamení Blíženců mají spoustu vrstev, proto je někdy těžké přijít jim na kloub. Chutnat jim proto bude růžičková kapusta. Zkuste ji třeba s balzamikovým octem a medem.

Rak (22.6. - 22.7.)

Krémová kukuřice

Rak je citlivá duše a rozplývá se ve svých emocích. Stejně se bude rozplývat kukuřice, když ji připraví jako krémovou kukuřičnou kaši. Ohromně si na ni pochutnáte.

Související články

Lev (23.7. - 22.8.)

Ředkev

Tito lidé pro svůj život potřebují hodně síly a zdraví. Vše potřebné jim dodá opomíjená ředkev. Na mnoha zahradách je vzácností. Lev by ji měl konzumovat v salátu se spoustou další zeleniny.

Panna (23.8. - 22.9.)

Květák

Lidé narození ve znamení Panny zbožňují dokonalé věci a chytré lidi. Dokonalý je pro ně květák, který tolik připomíná lidský mozek. Měli by ho tentokrát vyzkoušet pečený v troubě.

Váhy (23.9. - 23.10.)

Kapusta

Život je o rovnováze, tvrdí Váhy. Občas snědí něco nezdravého a občas něco zdravého, třeba zelené smoothie k snídani a pizzu k večeři. Kapusta jim může nahradit obojí, třeba jako ingredience na pizzu s česnekem a olejem.

Štír (24.10. - 22.11.)

Lilek

Žádná zelenina není tak nepochopená jako lilek. Žádné znamení není tak nepochopené jako Štír. Lidé zrozeni v tomto znamení by si ho měli dopřávat co nejčastěji, s rajčatovou omáčkou a parmezánem.

Střelec (23.11. - 21.12.)

Rebarbora

Tahle zajímavá zelenina, která se u nás používá spíš ve sladké kuchyni není vždy k dispozici, stejně jako lidé narození ve Střelci. Místo sladkého koláče by měli zkusit třeba rebarborovo-ananasovou salsu, která se podává s rybami.

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Artyčok

Jistě, příprava artyčoku vyžaduje spoustu úsilí, ale nakonec veškerá práce stojí za to. Takhle Kozoroh přistupuje ke své práci a k životu. Nejlepší pokrm pro něj jsou zapečené artyčoky.

Vodnář (21.1. - 20.2.)

Celer

Lidé narození ve Vodnáři by neměli být překvapeni, že právě celer je jejich vhodnou zeleninou. Je něm totiž tolik vody, kolik Vodnář potřebuje k životu. Celerový džus je lahoda. Může si ho však připravit i pečený v troubě s dijonskou omáčkou.

Ryby (21.2. - 20.3.)

Cuketa

Stejně jako zrozenci v Rybě, i cuketa je jemná a rychle absorbuje chutě svého okolí. Stejně jako lidé narození ve znamení Ryb jsou extrémně empatičtí a citliví na vše, co se děje kolem. Výborná je pikantní restovaná cuketa.

Zdroje: thekitchn.com, Teen Vogue