Lev (23.7. - 22.8.)

Ti, kdo se narodili ve znamení Lva, si právem zaslouží místo mezi nejzimomřivějšími znameními zvěrokruhu. Lev je ohnivé znamení, je vitální, energický a vášnivý, teplo je pro něj životně důležité, potřebuje ho k tomu, aby mohl fungovat. Právě z tohoto důvodu patří v zimě k těm, které nejvíce trápí nízké teploty a dny bez slunečné oblohy. Samozřejmě, Lvi jsou natolik tvrdohlaví a hrdí, že by to nikdy nahlas nepřiznali.

Ryby (21.2. - 20.3.)

Další z žebříčku znamení nejcitlivějších na chlad jsou Ryby - milovníci vody a dobrého koupání. Zima pro ně skutečně představuje problém. V nejchladnějších měsících v roce se nemohou věnovat svým vodním aktivitám, ale především trpí chladem víc než kdokoli jiný. Právě z tohoto důvodu je pro ně zima tím nejlepším obdobím pro cestování za jinými teplotami. Jsou to také lidé, kteří nesnáší nošení více vrstev oblečení.

Střelec (23.11. - 21.12.)

Dalším znamením ohně, které si získává místo na stupních tohoto žebříčku, je znamení Střelce. Milovníci větrného, ​​ale teplého podnebí, nesnesou chlad, déšť a teploty hraničící s nulou. Patří také mezi nejnetolerantnější lidi z celého zvěrokruhu: stačí náznak chladu a už jsou vyvedení z míry.

Štír (24.10. - 22.11.)

Nakonec tento žebříček uzavíráme těmi, kteří se narodili pod Štírem. Více než kvůli nízkým teplotám však tito lidé nenávidí zimní měsíce z jiného důvodu: kvůli špatném zdravotním stavu. Štírům totiž stačí náznak větru, o stupeň nižší teplota nebo trochu deště a hned se spustí nachlazení, chřipka a celý týden nízké produktivity. Stručně řečeno, mluvíme o lidech, kteří se cítí téměř zotročeni špatným počasím, uzavřeni v domě nebo nanejvýš zahaleni v mnohých vrstvách oblečení.


Zdroje: www.oroscopo.com, www.elitedaily.com