Beran (21.3. - 20.4.)

Beran se snadno začne nudit a potřebuje společníka, který by se nejlépe hodil k jeho přemíře energie. Lidé narození ve znamení Berana jsou dychtiví, dynamičtí, rychlí a soutěživí, takže by vedle sebe měli mít nějaké energické a aktivní psí plemeno, jako je dalmatin, labradorský retrívr, německý ovčák nebo border kolie. Berana vždy udrží ve střehu a nenechají ho nudit se.

Býk (20.4. - 20.5.)

Stejně jako většina koček, milují lenošení i Býci. V životě si užívají zcela prosté věci. Beran může se svým kočičím mazlíčkem ležet, těšit se z teplého slunečního svitu a přitom si zdřímnout. Býci jsou také známí tím, že jsou silní, spolehliví, smyslní a kreativní, kočky si budou ve své blízkosti doslova hýčkat.

Blíženci (21.5. - 21.6.)

Blíženci jsou upovídaní, živí a zvědaví. Jaké zvíře může být pro ně lepší, než to, které povídá stejně jako oni? Papoušek! Pro Blížence je zábavným důvěrníkem, který je navíc inteligentní a může s ním komunikovat. Zároveň však nepotřebuje neustálou pozornost, což Blížencům vyhovuje.

Rak (22.6.- 22.7.)

Raci jsou ochranitelští, intuitivní, sentimentální a soucitní. Váží si domácího života a pohodlí, takže by si měli pořídit králíčka, mazlivého společníka, který jim zpříjemní život s rodinou. Rakovo srdce je však široké a má v něm místo pro všechny zástupce zvířecí říše, takže se často ujímá opuštěných či handicapovaných zvířátek.

Lev (23.7. - 22.8.)

Kdo jiný, než kočka by se měl majestátně vyjímat vedle Lva. Na rozdíl od Býka se kočka hodí ke Lvovi pro svou ohnivou a smyslnou povahu. Lev si dokáže s kočkou zařádit a vydovádět se, stejně tak jim vyhovuje společný odpočinek, kdy nesmí být nikým a ničím rušeni.

Panna (23.8. - 22. 9.)

Panny touží po pořádku a jednoduchosti. Toto věrné, analytické a praktické znamení si dobře rozumí třeba s křečkem, protože Panny rády tráví čas o samotě. Křečci navíc nevyžadují tolik pozornosti, což Pannám vyhovuje.

Váhy (23.9. - 23.10.)

Váhy jsou opravdoví romantici, takže pár hrdliček by byl pro ně nejlepší volbou. Mnoho chovatelů holubů jsou lidé narození ve znamení Vah. Jejich druhá vlastnost je přehnaná čistota, proto jim vyhovují i kočky bez srsti.

Štír (24.10. - 22.11.)

Lidé narození ve znamení Štíra k sobě hledají mazlíčka, který jim je podobný. Nezřídka se stává, že si tito lidé pořizují zástupce nejrůznějších plazů, ale i pavouků či dokonce samotných štírů.

Střelec (23.11.- 21.12.)

Střelec je dobrodružná bytost, která miluje turistiku a pobyt venku. Stejně jako k Beranovi by se i k tomuto znamení hodil aktivní pes. Jack Russel teriér, sibiřský husky nebo australský ovčák by byli skvělými partnery třeba pro pěší turistiku.

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Toto tvrdě pracující zemské znamení vzkvétá na rutině a stabilitě, takže jednoduchý mazlíček, jako je morče, by byl nejvhodnějším parťákem. O morče je navíc snadná péče, což Kozorozi uvítají, protože jsou pro ně důležitější věci (práce a povinnosti) než neustálá starost o zvíře.

Vodnář (21.1. - 20.2.)

Vodnář je svérázný, zábavný, originální a nápaditý člověk, takže jeho hravé osobnosti by odpovídal i netradiční mazlíček. Miniprasátko by mohlo dodat jeho životu svěžest, kterou potřebují ke svému rozvoji.

Ryby (21.2. - 20.3.)

Milující, empatické a moudré, takové jsou Ryby. Každý člověk ve znamení Ryb by měl mít doma své vlastní akvárium. V něm pak by měl chovat rybky všech druhů, barev a velikostí. Jen tak bude jeho život naplněný.

Zdroje: mujchlupac.cz, rd.com