Nejnovější články

Čerstvě sklizený česnek je nutné dobře uskladnit.

Mnoho lidí dělá po sklizni česneku fatální chybu: Neděláte ji také?

Na vlastní zahradě vypěstovaný česnek se s tím z obchodu nedá prakticky srovnat. Domácí česnek je lahodnější, má plnější chuť a také správnou ostrost, rozhodně se proto vyplatí mít jej doma ve spíži zásobu. Spousta pěstitelů se však setkává s tím, že stroužky česneku po sklizni poměrně rychle vysychají, anebo naopak plesniví, případně ztrácí svou chuť. Stojí za tím špatné skladování.
Bohatá sklizeň dýní a cuket ze zahrady díky přírodnímu hnojivu z cibule.

Starodávný recept na zázračné domácí hnojivo pro dýně a cukety

Spousta zahrádkářů se snaží při hnojení vyvarovat chemie a hledají ekologické varianty. Jednou z nich, která je zároveň nesmírně účinná a předčí i průmyslově vyráběné přípravky, je hnojivo připravené z cibulových slupek. Používali jej už naši předci, postupem času se na něj ale bohužel tak trochu pozapomnělo. Přitom působí naprosto skvěle. Víte, jak ho vyrobit? 
Třešňový sirup je vhodný nejen jako šťáva do vody. S přehledem jej můžeme použít také na palačinky či dezerty, které tak dostanou jedinečnou a nezaměnitelnou chuť!

Třešňový sirup je zdravotní zázrak: Původní domácí receptura našich babiček

Třešně jsou sezónní ovoce a na našich stolech se objevují jen pár dní v roce. A právě teď je jejich čas. Užijte si je čerstvé, na koláčích i v knedlících. Ale myslete i na svůj pitný režim, který můžete občerstvit lahodným nápojem z tohoto báječného ovoce. Přinášíme vám recept na zdravý domácí třešňový sirup, který skvěle chutná a opravdu osvěží!