Nejnovější články

Bramboráky se dříve připravovaly nasladko s povidly nebo jablečným pyré.

Zapomenuté přísady do bramboráků: Takhle je jedli naši předci, byli vynalézaví!

V dnešní době si pod pojmem bramborák představíme klasické bramborové těsto s česnekem, které je po osmažení podáváno společně s kysaným zelím a uzeným masem. Naši předci však bramboráky dělali poněkud jinak. Budete překvapeni, jak moc se nynější recept změnil od toho původního, ochutnejte zapomenuté chutě bramboráků.
Jak účinkuje červené víno na opary?

Vědci zjistili, že červené víno může bránit oparům. Kolik ho musíte vypít?

Červené víno je nápojem dobře známým po celém světě a je tomu tak už tisíce let. Víno znali v Mezopotámii i starém Egyptě dávno před tím, než doputovalo s Římany do oblasti Vídně i na jižní Moravu. Už tyto staré národy používaly víno i k léčebným účelům. O červeném se tvrdilo, že pomáhá při horečce, bolesti zubů a podporuje trávení. Stejně tak se má za to, že červené víno uzdravuje nepříjemné opary. Co je na tom pravdy?