Nejnovější články

Alobal využijete při pečení na grilu, ale i při jeho následném čištění

Jak správně grilovat: většina lidí stále dokola opakuje stejné chyby

Chutnají vám jídla připravená na grilu? Není divu, pečení prudkým žárem dodává potravinám šmrnc, který se nedá docílit ani v troubě ani na pánvi. Grilované potraviny mají také méně tuku než pokrmy připravované třeba smažením. Jenže grilování je současně pokládáno za úpravu rizikovou, protože hrozí, že s chutným masem budeme pojídat i látky, které mohou tělu škodit.
přepouštěné máslo

Přepouštěné máslo: Jak jej připravit a proč je na smažení lepší než jiné tuky

Přepuštěné máslo má oproti klasickému velkou výhodu. Dá se rozpálit na vyšší teplotu, a tak se na něm smažené jídlo méně připaluje, a má i lepší chuť. Špičkoví šéfkuchaři si bez něj přípravu jídla vůbec neumějí představit. Naše babičky ho použivaly při přípravě pokrmů běžně a moc dobře věděly proč.