Nejnovější články

Zelí je skvělým zdrojem vlákniny, minerálních látek a vitamínů rozpustných ve vodě.

Jak sterilizovat červené zelí: Takto se to dělalo dříve a bylo to správný postup

Červené zelí je nejen zásobárnou zdraví, ale ještě k tomu skvělou pochoutkou. Ve středoevropské a východoevropské kuchyni je odpradávna surovinou číslo jedna. Je základem mnoha tradičních pokrmů a těší se i v dnešní době nemalé oblibě. Takže proč ho nemít doma pěkně po ruce. Jak tento vitamínový elixír správně sterilizovat?  
Drobenka dodá kyselejším koláčům úžasnou sladkost.

Jak udělat dokonalou nadýchanou drobenku, univerzální na jakýkoli koláč

Ovocné koláče si bez ní dokážeme asi jen stěží představit. Dodá jim krásnou křupavost, vytvoří dokonalý kontrast s kyselejší náplní a společně s těstem a ovocem dotváří úžasný chuťová zážitek. Bez drobenky bychom se v kuchyni zkrátka neobešli. K tomu všemu je až překvapivě jednoduchá a její původní receptura se skládá jen ze tří ingrediencí. Přesto se mnohým leckdy nedaří ji dovést k dokonalosti. Příčin může být hned několik.
Pijte heřmánkový čaj! Je to všelék.

Podzimní pití heřmánkového čaje: Co udělá s tělem, když ho budete pít každý den

Matricaria chamomilla, někdy uváděná jako Matricaria recutita, je jednou z našich nejskvělejších léčivek. Oba názvy za sebou skrývají oblíbený heřmánek. a v češtině se můžete setkat také s názvy heřmánek lékařský, rumánek, marunka nebo kamilka. Neopomíjejte tento vynikající všelék a zařaďte heřmánkový čaj do svého pitného režimu. Víte, jak vašemu tělu prospěje obyčejný heřmánek? Heřmánkový čaj léčí, a zároveň působí preventivně proti mnohým neduhům.