Zlepší náladu a rozvíjí fantazii

Barvy jsou důležité proto, aby dětský pokoj působil útulně a děti s v něm cítily co nejlépe. Věděli jste ale, že mají také vliv na rozvoj dětské fantazie a tvořivosti? Na duhovou výzdobu přitom budete potřebovat jen tužku, krycí pásku, plochý štětec a barvy.

Duha se zpravidla skládá ze 7 základních barev: červené, oranžové, žluté, zelené, modré a fialové. Ale každá duha, která se po dešti na obloze vytvoří, vypadá jinak. Proto si můžete vybrat právě ty odstíny, které budou ladit s ostatním vybavením dětského pokoje. A nemusíte se omezovat ani v množství zvolených odstínů, protože barvy Primalex seženete i v praktických malých baleních.

Zvolit můžete například 4 pastelové odstíny interiérových barev Primalex Essence: Něžné pohlazení, Čas prázdnin, Slunce v duši a Romantické setkání. Barvy Primalex Essence vynikají svou snadnou aplikací, dokonalou kryvostí a odolností. Jsou omyvatelné, takže z nich nečistoty snadno setřete pomocí vlhkého hadříku. Vybírat můžete z palety 42 matných odstínů, které byly inspirovány čistým skandinávským stylem.

Jak postupovat?

Než se pustíte do malování, odsuňte všechen nábytek tak, abyste ke stěně měli dostatečný přístup. Podlahu zakryjte fólií. Jednotlivé pruhy duhy si nejprve na stěnu načrtněte tužkou. Pak si duhu vyznačte pomocí krycí pásky. V případě potřeby zakryjte páskou také vypínače, zásuvky či podlahové lišty.

Barvy důkladně rozmíchejte. Barevné pigmenty totiž mají tendenci se usazovat na dně. Duhu malujte pomocí plochého štětce nebo malého válečku. Dejte pozor, abyste nepřetáhli přes krycí pásku. Každý pruh duhy namalujte ve 2 vrstvách. Než se pustíte do druhé vrstvy, nechte barvu alespoň 6 hodin zaschnout. Po zaschnutí obou vrstev opatrně odlepte krycí pásku.

A duha je hotová! Uvidíte, že z ní děti oči nespustí. Stejným způsobem – pomocí krycí pásky a barev Primalex Essence – můžete na stěnách dětského pokoje vytvořit i další malby. Například vrcholky hor, západ slunce nebo domeček. Fantazii se meze nekladou!

Další projekty a inspiraci na víkend najdete na: projektnavikend.cz