Receptář

Angrešt - červený i zelený - dokáže naše jídla krásně obarvit.

Jak uchovat angrešt na zimu: 5 skvělých způsobů, které pravděpodobně neznáte

Každé léto, když sedím na terase a pochutnávám si na jahodách, borůvkách, angreštu melounu a jakémkoli dalším letním ovoci, si opakuji, jak si ovoce zamrazím nebo jinak zpracuji, abych o tuhle lahodu nepřišla ani v zimě. Ale nakonec se k tomu nikdy nedostanu. Jedním z ovocí, na kterém si také nechci pochutnávat jen sezónně, je angrešt. Podívejte se s námi na ne úplně tradiční metody, jak si jej uchovat.
Vyrobit si doma černý česnek je velmi snadné.

Černý česnek: Chutí připomíná rozinky či lékořici a je ještě zdravější než bílý

Černý česnek? Je to speciální odrůda? Barva? Co to je? Černý česnek je raritou tradičního léčitelství. Jedná se o obyčejný česnek kuchyňský (Allium sativum), který je umístěn do speciální komory s velmi přesně stanovenou teplotou a vlhkostí, kde po dobu několika týdnů fermentuje, čímž získá svoji typickou černou barvu. A co je na tom zvláštního?
zahradní práce, ilustrační foto

Jaro v zahradě. Co všechno je potřeba udělat?

Přísloví „Březen, za kamna vlezem“ rozhodně neplatí pro zahrádkáře. Ačkoliv ještě i koncem měsíce mohou teploty klesnout pod nulu a mohlo by se zdát, že příroda se probouzí jen pomalu, za pár dní může naplno propuknout jaro. Je tedy potřeba začít s přípravami na setí a také si rozmyslet, jaké další práce již nesnesou odkladu. Vyplatí se také investovat do zahradní techniky, nebo se domluvit se sousedy a za pár korun si ji pronajmout.