Z vysloužilých nepotřebných věcí se často stávají zajímavé květináče a truhlíky. Nejjednodušší je takový květináč vyrobit z PET lahve, zvládne to i dítě. S trochou kreativity a trpělivosti vám pod rukama může vzniknout ozdobný pohárek nebo roztomilé zvířátko. Pokud však PET lahev jen nastříkáte křiklavou barvou a zavěsíte do prostoru, moc estetické to nebude.

Na zahradě nachází využití i vysloužilá sanita. Stará umyvadla může zaplnit záplava květin a nemusí to vypadat tak špatně, když člověk na první pohled nepozná, že jde o to klasické bílé umyvadlo z babiččiny koupelny. Určitě je lepší ho něčím obložit nebo aspoň z větší části zahrabat do země, než ho nechat stát v plné "kráse". V galerii však najdete ještě lepší úlovek - květináč ze záchodové mísy. Tento výtvor jasně svědčí o tom, že někteří zahrádkáři mají smysl pro humor.

Možná tomu nebudete věřit, ale mnozí lidé využívají pro pěstování rostlin i staré oblečení. Na Pinterestu jsou docela populární obrázky džínů, z jejichž zadnic vyrůstá bujná vegetace. Vrcholem nevkusu je pak pěstování převislých rostlin v podprsence zavěšené na plastové ramínko. Co na to asi říkají návštěvy?

Pokud máte rádi horory a chcete ze svého dvorku vytvořit strašidelné místo, kde se budou pořádat skvělé halloweenské party, najděte staré porcelánové panenky a do jejich hlaviček zasaďte rostlinky podle svého gusta. Nebuďte ale překvapeni, když se pozdě večer budete bát okolo nich projít, abyste zamkli branku. Některé podomácku vyrobené dekorace se zkrátka míjejí účinkem...