Štítky: recepty

Na jáhlách a pohance si můžete i pochutnat
Zelenina
2. 2. 2019

Na jáhlách a pohance si můžete i pochutnat

Pohanka a jáhly patří k mimořádně zdravým snadno stravitelným a posilujícím pokrmům. Nabízíme nejlepší osvědčené recepty čtenářů Receptáře: papriky a rajčata plněná jáhlami, pohanka s brynzou a další. Více...

Nevšední dobroty z cukety: květy smažené v pivním těstíčku
Zelenina
9. 8. 2018

Nevšední dobroty z cukety: květy smažené v pivním těstíčku

Když si natrháme samčí květy cuket, o úrodu se nepřipravíme a v kuchyni z nich snadno vykouzlíme originální předkrmy. Smažené květy v těstíčku jsou hotové rychle a zaujmou nejen lahodnou chutí. Více...

Bleskové ostružinové koláče: s čokoládou, tvarohový, s drobenkou
Ovoce
5. 8. 2018

Bleskové ostružinové koláče: s čokoládou, tvarohový, s drobenkou

Sezona ostružin vrcholí. Pokud i vy každý den sbíráte akorát dozrálé černé plody, nebo si je jen rádi koupíte na trzích, víte, že se nedají dlouho skladovat. A právě pro vás přinášíme trojici extra jednoduchých a skvělých koláčů jako stvořených pro posezení u ledové kávy nebo na snídani. Více...

Novinka edice Receptáře: Ovocné stromy

Novinka edice Receptáře: Ovocné stromy

Sklízet vlastní ovocnou úrodu je potěšením pro každého zahrádkáře. Cesta ke šťavnatým plodům však skrývá mnohá úskalí. Nová edice Receptáře vám ji však může značně zpříjemnit. Zaměřuje se totiž výhradně na ovocné stromy.
Více...

Veselé velikonoční vaření: zaječí lívance, mrkvičkové tousty a muffiny

Veselé velikonoční vaření: zaječí lívance, mrkvičkové tousty a muffiny

Vyzkoušejte lahodné recepty inspirované velikonoční náladou, třeba zaječí lívance, mrkvičkové tousty nebo ušatý pribináček. Jejich příprava bude bavit vás i děti a chutnat budou všem. Více...

Novinka edice Receptáře: Pěstujeme ze semínek

Novinka edice Receptáře: Pěstujeme ze semínek

Sklízet vlastnoručně vypěstované plodiny je okamžik, na který čeká každý zahrádkář. Sledovat rostlinu od prvního zasetí až do její plné zralosti je malý zázrak. Věříme, že nový svazek edice Receptář - Pěstujeme ze semínek - ocení nejen začínající, ale i pokročilí pěstitelé. Více...

Vaříme z ryb: Jak dobře nakoupit, skladovat i připravit
Maso a přílohy
23. 2. 2018

Vaříme z ryb: Jak dobře nakoupit, skladovat i připravit

Skvělé jídlo, které dodá tělu spoustu hodnotných živin a přitom zachová štíhlý pas? Nepotřebujete zlatou rybku, tohle přání vám splní každý zástupce šupinatého bratrstva. Sladkovodní nebo mořské, čerstvé i mražené, nechte je vplout na váš stůl. Více...

Vánoční jídla našich sousedů – bobalky, uszka, kletzenbrot

Vánoční jídla našich sousedů – bobalky, uszka, kletzenbrot

Někdo lpí na tradičních jídlech, jiný na Vánoce rád zkusí něco nového. Připravili jsme pro vás vánoční recepty populární za našimi hranicemi, kterými můžete obohatit své slavnostní menu. Inspirujte se jídly ze Slovenska, Polska, Rakouska či Německa. Více...

Štědrovečerní stolování a tradice známé i neznámé
Dekorace
22. 12. 2017

Štědrovečerní stolování a tradice známé i neznámé

Štědrý večer se blíží a s ním i neopakovatelná atmosféra Vánoc. Málokterý svátek je opředen tolika zvyky a tradicemi. Dnes se vše točí spíše kolem dárků a stolu prohýbajícího se pod lahůdkami, ale vánoční svátky jsou hlavně dobou rozjímaní, lásky a pohody, kdy se celá rodina sejde kolem jednoho stolu. Některé zvyky možná dodržujete, o jiných jste ani neslyšeli. Pojďme si připomenout štědrovečerní stolování podle našich předků. Více...

Zlatá trojice cukroví: recept na rohlíčky, kokosky a linecká kolečka

Zlatá trojice cukroví: recept na rohlíčky, kokosky a linecká kolečka

Nemáte čas či chuť péci mnoho druhů vánočního cukroví? Vsaďte na pár nejoblíbenějších. Jejich přípravu si můžete vychutnat v klidu a jednoduché, generacemi ověřené recepty povedou k výtečnému výsledku. Více...

Oběd v rytmu španělské kuchyně: Zkuste gazpacho, paellu a flan

Oběd v rytmu španělské kuchyně: Zkuste gazpacho, paellu a flan

Co region, to trochu jiný recept. Základ je však stejný. Ke španělské kuchyni neodmyslitelně patří olivový olej, ale i česnek, rajčata nebo paprika. Nedejte se zmást, Španělé si umí užít i sladkou kuchyni. Okuste s námi od každého trochu… Více...

Pro milovníky domácí zmrzliny: jahodový sorbet a zmrzlina z růží

Pro milovníky domácí zmrzliny: jahodový sorbet a zmrzlina z růží

Růže a jahody patří k symbolům teplých červnových dní. Co takhle je zpracovat do chladivého zmrzlinového osvěžení? Inspirujte se recepty na lehký jahodový sorbet či smetanovou zmrzlinu vonící tou nejkrásnější z květin. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS