Štítky: koření

Zdravá a lahodná příloha: zelí dušené i na víně pečené
Zelenina
27. 10. 2018

Zdravá a lahodná příloha: zelí dušené i na víně pečené

Zelí, skvělá a levná tuzemská zelenina, která právě putuje ze zahrad a polí na naše stoly. Dušené i zapečené zelí je vynikající a zdravou přílohou. Vařit a dusit ho však musíme tak, aby neztratilo chuť. Více...

Domácí ochucené soli a kořenící směsi: Proč jste ještě nevyzkoušeli?

Domácí ochucené soli a kořenící směsi: Proč jste ještě nevyzkoušeli?

Připravit si ochucovadla z domácích zdrojů je pohádkově snadné a hodně dobré. Bylinkové soli nebo domácí kořenící směsi přitom budou obsahovat přesně to, co vám chutná. Udělejte je teď, zpracujete přebytky ze zahrádky a smysluplně zužitkujete úrodu. Přitom vydrží dlouho, za pár měsíců klidně poslouží jako luxusní dárek k Vánocům. Více...

Kouzlíme se zbytky z kuchyně: Skvělé pokrmy z odřezků

Kouzlíme se zbytky z kuchyně: Skvělé pokrmy z odřezků

Při zpracování potravin vám v kuchyni zůstane spousta odpadu a ten skončí v popelnici, v lepším případě na kompostu. Je to velká škoda, neupotřebené kousky mohou posloužit pro výrobu pochutin, které jinak za drahé peníze kupujete. Jak šikovně a chytře využít zbytky z kuchyně? Více...

Nevíte co s rajčaty? Zkuste recept na domácí kečup
Zavařování
2. 8. 2018

Nevíte co s rajčaty? Zkuste recept na domácí kečup

Rajčata jsou symbolem léta. Dozrávají díky slunečním paprskům a díky nim mají dokonale sladkou chuť, úžasnou vůni a šťavnatou dužinu. Uchovat si trochu léta v podobě domácího kečupu je snazší, než byste čekali. Navíc můžete být klidní, že nepřijímáte zbytečně velké množství cukru a umělých chemických látek. Více...

Dokonalé salátové dresinky: citronový, cibulový, hořčičný, medový...

Dokonalé salátové dresinky: citronový, cibulový, hořčičný, medový...

Pro chuť salátu je rozhodující dresink čili zálivka. Nabízíme recepty na tradiční i méně známé. Kvalitní olej a ocet je klasika, využít však můžete i med, hořčici, cibuli, jogurt, bylinky, chilli… Více...

Domácí burger steak na grilu podle Petra Stupky
Maso a přílohy
29. 6. 2018

Domácí burger steak na grilu podle Petra Stupky

Mletá a sekaná masa jsou dokonalou surovinou pro letní grilovací párty. Jsou šťavnatá a plná chuti, a přitom z nich všeliké dobroty upravíte docela snadno – pokud víte, jak na to. Více...

Zahrada plná půvabné levandule: pěstování a voňavá sklizeň
Okrasná zahrada
22. 6. 2018

Zahrada plná půvabné levandule: pěstování a voňavá sklizeň

Na zahradách právě rozkvétá nejoblíbenější bylinka. Pěstování je snadné, a půvab a především svěží květinová vůně levandule je jedinečná. Je okrasnou trvalkou, léčivou aromatickou rostlinou i kořením… Více...

Tymián v kuchyni i přírodní lékárničce
Okrasná zahrada
16. 6. 2018

Tymián v kuchyni i přírodní lékárničce

Tymián nadchne jak kulinářské nadšence, tak milovníky přírodní medicíny. Jeho nezaměnitelná silná vůně je proslulá, stejně jako jeho dezinfekční účinky a specifická chuť. Více...

Routa vonná, aromatická a léčivá. Jak ji pěstovat na zahrádce?
Okrasná zahrada
10. 4. 2018

Routa vonná, aromatická a léčivá. Jak ji pěstovat na zahrádce?

Stálezelený, žlutě kvetoucí polokeřík s ostrou, kořenitou chutí je pohlednou, užitečnou a zajímavou součástí bylinkové zahrádky. Dorůstá i přes metr do výšky a vytvoří i voňavé živé plůtky. Více...

Co v zimě skutečně zahřeje? Na alkohol zapomeňte
Nápoje
17. 2. 2018

Co v zimě skutečně zahřeje? Na alkohol zapomeňte

Zima je dlouhá a vyčerpávající, plná chladných a tmavých dnů a nepříjemného počasí. Přemýšlíte, jak se zahřát? Sklenka něčeho ostřejšího nepomůže, zařaďte raději do jídelníčku zahřívací potraviny a přestaňte mrznout. Více...

Bylinky lásky: Čím si okořenit Valentýn?

Bylinky lásky: Čím si okořenit Valentýn?

Koření a bylinky jsou neocenitelnými pomocníky nejen při dochucování jídel. Působí léčivě, posilují organismus, podpoří imunitu, odstraní únavu i provoní byt. Některé dokážou dobře naladit, povzbudit romantickou atmosféru i posílit tělesnou touhu. Využijte pomocné ruky z přírody a připravte si voňavý a chutný Valentýn. Více...

Skořice a hřebíček: Využijte koření na vánoční dekorace i voňavé čaje
Dekorace
22. 12. 2017

Skořice a hřebíček: Využijte koření na vánoční dekorace i voňavé čaje

Jejich pronikavá vůně nás vyladí do sváteční pohody. A co teprve popíjení skořicového čaje u plamínku ve skořicovém svícnu, nebo zatloukání poupat hřebíčkovce vonného – mimochodem, pomohou na bolavý zub i hlavu. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS