Štítky: koření

Co v zimě skutečně zahřeje? Na alkohol zapomeňte
Nápoje
17. 2. 2018

Co v zimě skutečně zahřeje? Na alkohol zapomeňte

Zima je dlouhá a vyčerpávající, plná chladných a tmavých dnů a nepříjemného počasí. Přemýšlíte, jak se zahřát? Sklenka něčeho ostřejšího nepomůže, zařaďte raději do jídelníčku zahřívací potraviny a přestaňte mrznout. Více...

Bylinky lásky: Čím si okořenit Valentýn?

Bylinky lásky: Čím si okořenit Valentýn?

Koření a bylinky jsou neocenitelnými pomocníky nejen při dochucování jídel. Působí léčivě, posilují organismus, podpoří imunitu, odstraní únavu i provoní byt. Některé dokážou dobře naladit, povzbudit romantickou atmosféru i posílit tělesnou touhu. Využijte pomocné ruky z přírody a připravte si voňavý a chutný Valentýn. Více...

Skořice a hřebíček: Využijte koření na vánoční dekorace i voňavé čaje
Dekorace
22. 12. 2017

Skořice a hřebíček: Využijte koření na vánoční dekorace i voňavé čaje

Jejich pronikavá vůně nás vyladí do sváteční pohody. A co teprve popíjení skořicového čaje u plamínku ve skořicovém svícnu, nebo zatloukání poupat hřebíčkovce vonného – mimochodem, pomohou na bolavý zub i hlavu. Více...

Pot-pourri, voňavá vzpomínka na letní zahradu
Dekorace
18. 12. 2017

Pot-pourri, voňavá vzpomínka na letní zahradu

I sušené byliny a květiny voní - potpourri je potěšením pro oči i nos. Mistři v přípravě suchých vonných směsí jsou odedávna Francouzi, odtud název tohoto příjemného doplňku všedních i svátečních dní. Více...

Vonné silice, éterické oleje: Cenný dar přírody vám zpříjemní život
Zdraví
14. 12. 2017

Vonné silice, éterické oleje: Cenný dar přírody vám zpříjemní život

Stačí přidat kapku do aromalampy, difuzéru, horké vody k inhalaci nebo tělového oleje a jako bychom se náhle ocitli uprostřed voňavého borového lesa, rozkvetlé louky, bylinkové zahrádky. Více...

Dezert pro dobrou náladu? Hrušky vařené na červeném víně
Ovoce
2. 12. 2017

Dezert pro dobrou náladu? Hrušky vařené na červeném víně

Když se pár darů podzimu, hrušky a červené víno v podobě rozinek i ve formě tekuté dají dohromady, vznikne lahodný dezert jako stvořený pro dlouhé zimní večery. Zahřeje, pohladí i rozveselí. Více...

Panforte, italský vánoční dezert ze sušeného ovoce, medu a oříšků

Panforte, italský vánoční dezert ze sušeného ovoce, medu a oříšků

Je sladký, šťavnatý a voňavý, plný ovoce, karamelu, medu a oříšků. V italském svátečním dortíku převládají tyto dary nad moukou a cukrem, proto je pochoutkou výjimečné chuti i vysoké nutriční hodnoty. Více...

Pěstujte rozmarýn za oknem v květináči, vydrží i přes zimu
Užitková zahrada
28. 11. 2017

Pěstujte rozmarýn za oknem v květináči, vydrží i přes zimu

Rozmarýn - stálezelený bohatě větvený keřík, který se u nás pěstuje spíše jako přenosná rostlina. Na pobřeží Středozemního moře roste divoce. Hojnost slunce a tepla zde umocňuje jeho již tak výraznou vůni. Za dob našich babiček nechyběl takřka v žádné domácnosti. Byl totiž uznávaným symbolem štěstí, lásky a věrnosti.

Více...

Je čas zadělat na vánoční perníčky

Je čas zadělat na vánoční perníčky

Aby byly perníčky vláčné, musí v klidu odležet. Potřebují na to tři týdny, proto je pomalu čas pustit se do pečení. Perníčkování provoní celý dům a radostí je i zdobení, které si může užít celá rodina. Více...

Využijte úrodu švestek: Zamrazte je, usušte, uvařte či upečte povidla
Zavařování
18. 8. 2017

Využijte úrodu švestek: Zamrazte je, usušte, uvařte či upečte povidla

Švestky jsou pokladem babího léta. Pokud je úroda větší, než můžete sníst, schovejte si sladké, zdravé plody na podzim a zimu. Kromě proměny ve slivovici se nabízí mnoho dalších způsobů. Více...

Šalvěj, zdravé hořké koření: dodá vůni masu, paštice i zelenině
Zelenina
29. 6. 2017

Šalvěj, zdravé hořké koření: dodá vůni masu, paštice i zelenině

Šalvěj je nejen velmi účinnou léčivou rostlinou, která dezinfikuje ústa, krk a dýchací cesty. Můžete ji využít i jako koření. A stačí jen troška, její chuť i vůně je velmi intenzivní. Více...

Nakládáme okurky: Jak na výtečné domácí nakladačky a kvašáky?
Zavařování
26. 6. 2017

Nakládáme okurky: Jak na výtečné domácí nakladačky a kvašáky?

Ať už okurky zavařujete podle osvědčeného rodinného receptu, zkoušíte stále nové postupy a ingredience, či s okurkovou vášní teprve začínáte, mohou se vám hodit naše tipy a recepty. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS