Štítky: vývar

Vydatné polévky: Italská farmářská, krémová česnečka a fazolačka

Vydatné polévky: Italská farmářská, krémová česnečka a fazolačka

V polévce můžete s chutí zkonzumovat poměrně velké množství zdravé zeleniny, cenných obilovin, zrnin i luštěnin. A když k tomu přidáte vejce či opečený chléb, nic dalšího nést na stůl nemusíte. Více...

Kouzlíme se zbytky z kuchyně: Skvělé pokrmy z odřezků

Kouzlíme se zbytky z kuchyně: Skvělé pokrmy z odřezků

Při zpracování potravin vám v kuchyni zůstane spousta odpadu a ten skončí v popelnici, v lepším případě na kompostu. Je to velká škoda, neupotřebené kousky mohou posloužit pro výrobu pochutin, které jinak za drahé peníze kupujete. Jak šikovně a chytře využít zbytky z kuchyně? Více...

4 tajné triky šéfkuchařů: Ostrý nůž je základ úspěchu

4 tajné triky šéfkuchařů: Ostrý nůž je základ úspěchu  

Myslíte si, že na to, aby běžný smrtelník dokázal vládnout vaření, jsou potřeba složité techniky a zdlouhavé postupy? Tyhle triky vás přesvědčí, že základy práce v kuchyni může ovládnout hravě skutečně každý. Více...

Zbyly vám bílky? Poradíme vám jak je nejlépe skladovat a využít
Vaření a recepty
16. 12. 2016

Zbyly vám bílky? Poradíme vám jak je nejlépe skladovat a využít

Zatímco do některých těst se dávají vejce celá, je nemálo receptů, do kterých jsou potřeba pouze žloutky. Zbylé bílky však v žádném případě nevyhazujte. Poradíme vám, jak je nejlépe uchováte a využijete. Více...

Co dokáže česnek? Zahnat podzimní nachlazení i další nemoci

Co dokáže česnek? Zahnat podzimní nachlazení i další nemoci

S oblibou ho mažeme na topinky, přidáváme do polévek i pomazánek. Kromě výrazné chuti ale česnek nabízí pestrou škálu přínosů pro naše zdraví. Víte, jak s ním zacházet jako s medicínou? Více...

Libeček na zahrádce a v kuchyni: voní, chutná, léčí

Libeček na zahrádce a v kuchyni: voní, chutná, léčí

Libeček je odolný a nenáročný, jeho výrazná chuť dodá mnoha pokrmům říz. Na záhonu působí skutečně velkolepě, a protože nebývá ke koupi, stojí za to ho pěstovat. Více...

Hovězí maso: nákup, uchování, kuchyňská úprava, tipy a recepty
Maso a přílohy
19. 2. 2016

Hovězí maso: nákup, uchování, kuchyňská úprava, tipy a recepty

Ve spotřebě masa v Česku tradičně vede vepřové, nicméně bez hovězího guláše a svíčkové si českou kuchyni nelze představit. Hovězí se dá upravit dušením, vařením, pečením, grilováním, některé i zastudena. Více...

Recepty pro hody: masové polévky, sulc, bůček, guláš, uzené s omáčkou...

Recepty pro hody: masové polévky, sulc, bůček, guláš, uzené s omáčkou...

Hodí se k masopustnímu hodování, používají se pro zabijačkové menu. Vydatné pokrmy si žádají tu správnou situaci. Nejvíc chutnají, když člověku vyhládne někde venku na čerstvém vzduchu při veselé oslavě. Více...

Med v receptech slané kuchyně; stačí jedna nebo dvě lžíce
Maso a přílohy
24. 1. 2016

Med v receptech slané kuchyně; stačí jedna nebo dvě lžíce

Med, dokonalá přírodní potravina, dodá jídlu vůni, chuť a umocní jeho vzhled. Existuje spousta jednoduchých receptů na slané pokrmy s přísadou medu, které nevyžadují složitou přípravu ani množství surovin. Více...

Polévka z masa či vývaru: šťovíková, ruská, falešná želví, s mrkví, chlebem

Polévka z masa či vývaru: šťovíková, ruská, falešná želví, s mrkví, chlebem

Kdo je zvyklý ochucovat pokrmy masovým vývarem, nejspíš ho používá i při vaření takových polévek, které obsahují hodně zeleniny a bylinek. Následující recepty s příchutí masa rozhodně počítají. Více...

Zeleninová polévka: ředkvičková, kedlubnová, okurková, celerová…

Zeleninová polévka: ředkvičková, kedlubnová, okurková, celerová…

Také o stále oblíbenějších variantách zeleninových polévek, teplých či chlazených, platí, že jen mírná obměna příměsí umí překvapit chutí i vzhledem. K zážitku až uměleckému pak stačí nápadité servírování. Více...

Polévka je stále grunt: vývar, jíška, záklechtka, knedlíčky, noky, kapání...

Polévka je stále grunt: vývar, jíška, záklechtka, knedlíčky, noky, kapání...

Podle historických dokladů se polévky jedly na všech kontinentech, k snídani či přesnídávce, jako součást oběda či večeře, jako samostatný pokrm nebo součást menu, což platí i dnes. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS