Štítky: tvaroh

Jarní vzpruha po pleť: Domácí pleťové masky
Zdraví
4. 4. 2018

Jarní vzpruha po pleť: Domácí pleťové masky

Zima snad už konečně odevzdává svou vládu jaru. Byla však pořádně dlouhá a náročná. Mrazivé teploty, ledový vítr, sníh a déšť daly vaší pleti pořádně zabrat. Teď potřebuje hydratovat, regenerovat i uklidnit. Probuďte ji a osvěžte jednoduchými a rychlými pleťovými maskami, které připravíte z domácích ingrediencí. Více...

Na silvestrovské pohoštění zlehka: Slavte chutně a bez výčitek

Na silvestrovské pohoštění zlehka: Slavte chutně a bez výčitek

Po vánočním hodování už možná cítíte nějaké to kilo navíc. Ale přichází ještě silvestr a přináší další nezdravá lákadla Nechte pro jednou v obchodě smažené brambůrky a majonézové pomazánky a připravte si odlehčené nápadité a chutné menu. Zeleninové chipsy, veselé jahody, neobvyklé pomazánky, tučňákové jednohubky nebo okurkové rolky zachutnají vám i hostům. Více...

Prostřený stůl pro nečekanou návštěvu: do hodiny na stole

Prostřený stůl pro nečekanou návštěvu: do hodiny na stole

Známe to všichni: v pracovním zápřahu se volné chvíle hledají těžko a návštěvy se stále odkládají. Letní volnější režim přímo vybízí k výletům a setkáním s přáteli nebo příbuznými. Co když se však návštěva ohlásí na poslední chvíli? Více...

Rychlý jahodový dort a jahodové knedlíky z tvarohu a polenty

Rychlý jahodový dort a jahodové knedlíky z tvarohu a polenty

Začněte polévkou rozmixovanou ze smetanového zákysu, podmáslí či acidofilního mléka a jahod. Můžete ji opatrně osolit a opepřit či osladit a dochutit hřebíčkem, skořicí a citronovou šťávou. Pak zkuste knedlíky i dort! Více...

Vánočka, královna Vánoc

Vánočka, královna Vánoc

Připravit správně kynuté těsto, vánočku uplést a upéci dozlatova, to není jen tak. Máme pro vás rady, jak vánoční vánočkový rituál zvládnout, a recepty na kynuté pletence i ty z tvarohového těsta. Pečete vánočku jako dárek? Dělávalo se to. Více...

14 receptů na sladkosti: trubičky, čokoládové flameri, moka likér...

14 receptů na sladkosti: trubičky, čokoládové flameri, moka likér...

V této čtenářské sadě návodů na přípravu sladkých dobrot najdete i recept na domácí rafaelo, smetanové karamelky, acido moučník či švestky plněné marcipánem. Trubičky, ty jsou medové, plněné žloutkovým krémem. Více...

Dia vánoční cukroví

Dia vánoční cukroví

Cukrovka, vážné metabolické onemocnění příznačné zvýšenou hladinou cukru v krvi, komplikuje život statisícům lidí. V rámci léčby musí dodržovat dietu a také se pravidelně věnovat pohybovým aktivitám. Vánoční hodování ovšem svádí k hříchům. Co s tím? Více...

Koláče sladké i slané: ovocné, zeleninové, sýrové, masové

Koláče sladké i slané: ovocné, zeleninové, sýrové, masové

Koláčová inspirace pro přípravu moučníků i masových jídel v méně obvyklém kabátě obsahuje na patnáct čtenářských receptů. Používají čerstvé či kompotované ovoce, ale též uzené drůbeží a rybí maso. Více...

Rady čtenářky: léčivé rostliny na bolesti, otoky, k dezinfekci...
Zdraví
14. 7. 2015

Rady čtenářky: léčivé rostliny na bolesti, otoky, k dezinfekci...

Některé zdravotní obtíže dokážou odstranit přírodní léčiva. Z vlastnoručně nasbíraných bylin si sami můžeme připravit léčivé masti a tinktury. Zdeňka Sikorová z Bystřice doporučuje své vyzkoušené recepty. Více...

Recept na domácí jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Recept na domácí jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Stačí dvacet minut a nejoblíbenější jahodové jídlo voní na stole. Jednoduchý recept existuje v řadě variant. Někdo přidává do těsta dětskou krupici, jiný strouhanku. Knedlíky mají čepice z polevy, tvarohu, šlehačky, jahod... Více...

Velikonoční beránek 8x jinak: recepty z Receptáře

Velikonoční beránek 8x jinak: recepty z Receptáře

Mít včas po ruce nový recept na sváteční dobrotu přijde vhod. Premiéru může mít beránek biskupský, makový, s citronovou polevou, kakaový s kokosem, tvarohový, z majonézy, piškotový nebo v kožichu. Více...

Detoxikační kúry: zeleninová, šťávová, rýžová, tvarohová
Zdraví
25. 2. 2015

Detoxikační kúry: zeleninová, šťávová, rýžová, tvarohová

V předjaří naši předkové obvykle drželi půst. Připravovali se tak na příchod teplého ročního období a na související změnu stravy, současně se tak zbavovali škodlivin nashromážděných v organismu během zimy. Více...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS