Štítky: mák

Kouzlo léta ve váze: Jak sklízet a sušit slaměnky?
Okrasná zahrada
20. 7. 2018

Kouzlo léta ve váze: Jak sklízet a sušit slaměnky?

Sušené květiny jsou skvělým řešením nejen v době, kdy venku panuje zima. Zkrášlí i místa, kde je minimum světla - a to i teď v létě či na podzim. Sušit lze zahradní i plané květiny – které a jak? Více...

Zahradničení ve čtvrtém červnovém týdnu

Zahradničení ve čtvrtém červnovém týdnu

Jaro bylo výjimečně teplé, začátek léta nás překvapuje střídavým ochlazením. Ovšem provází je déšť, na který všichni toužebně čekáme. Nejblahodárnější je déšť mírný a vytrvalý, příhodně zvaný zahradnický… Více...

Rostliny, které se poperou i se suchem
Okrasná zahrada
19. 6. 2018

Rostliny, které se poperou i se suchem

Ve svých zahradách nalézáme klid a uvolnění. Chceme zde být obklopeni krásou a barvami květin, blahodárným stínem stromů a keři, které plodí naše oblíbené ovoce. To vše bez ohledu na počasí. Pokud ale vládnou sucha a vody je nedostatek, musíme květiny pro výsadbu dobře vybírat. Více...

Zahradničení ve druhém červnovém týdnu

Zahradničení ve druhém červnovém týdnu

Nejteplejší jaro, které kdy bylo na našem území přesně zaznamenáno, některým rostlinám svědčí, jiným méně. Zvláště zelenina a nové výsadby vyžadují závlahu. Pokračuje čas sklizně i dalšího setí. Více...

Vánoční jídla našich sousedů – bobalky, uszka, kletzenbrot

Vánoční jídla našich sousedů – bobalky, uszka, kletzenbrot

Někdo lpí na tradičních jídlech, jiný na Vánoce rád zkusí něco nového. Připravili jsme pro vás vánoční recepty populární za našimi hranicemi, kterými můžete obohatit své slavnostní menu. Inspirujte se jídly ze Slovenska, Polska, Rakouska či Německa. Více...

Mák v kuchyni i okrasné zahradě: Nedoceněný národní poklad

Mák v kuchyni i okrasné zahradě: Nedoceněný národní poklad

Mák se pro své léčebné i omamné účinky pěstuje už od starověku, někdy je bohužel zneužíván jako droga. Jeho semena mají lahodnou chuť a jsou zdrojem mnoha výživově cenných látek. I přes široké využití v lékařství, v kuchyni i v okrasné zahradě se této rostlině nedostává tolik pozornosti, kolik by si zasloužila, Více...

Koblihy s makovou nádivkou ochutnáte na Vysočině

Koblihy s makovou nádivkou ochutnáte na Vysočině

Každoročně si ve skanzenu na Veselém Kopci u Hlinska můžete doslova všemi smysly vychutnat jedinečnou masopustní atmosféru. Na návštěvníky čeká nejen ukázka tradiční masopustní obchůzky maškar, ale také staročeská zabijačka. Více...

Recept na škubánky s mákem

Recept na škubánky s mákem

Vlastimil Bouda z Plzně připravuje tradiční pokrm z brambor uvařených doměkka, které spolu s moukou nechá v hrnci propařit zhruba sedm minut. Brambory na škubánky lze vařit i do poloměkka a směs pařit o něco déle. Cílem je tužší vláčné těsto.     Více...

Gengel uchovává vzácné staré a krajové odrůdy, veřejnosti je nabízí k pěstování a semenaření

Gengel uchovává vzácné staré a krajové odrůdy, veřejnosti je nabízí k pěstování a semenaření

Obecně prospěšná společnost Gengel se stará o živoucí poklad našich předků. Všem pěstitelům nabízí možnost podílet se na jeho zachování a vyzkoušet jedinečné odrůdy. Více...

Hrušky: omáčka, obrácený koláč, dort, roláda a jiné hruškové recepty

Hrušky: omáčka, obrácený koláč, dort, roláda a jiné hruškové recepty

Hrušky většinou vyžadují rychlé zpracování. Lze je použít i při vaření a pečení. Hodí se k masu a samozřejmě do moučníků. Čím víc nápadů máme po ruce, tím častěji si můžeme hruškami zpestřit jídelníček. Více...

Receptář na červen: růže, kaktusy, orchideje, tykve, plot, grilování…
Zajímavosti
2. 6. 2015

Receptář na červen: růže, kaktusy, orchideje, tykve, plot, grilování…

V červnovém časopisu se okrasné a užitkové rostliny přetlačují o místo na čtenářském výsluní. Třeba královna květin versus cukety vhodné i pro nakládání. Co zaujme vás? Nebo něco dalšího? Že by Maková panenka? Více...

Velikonoční beránek 8x jinak: recepty z Receptáře

Velikonoční beránek 8x jinak: recepty z Receptáře

Mít včas po ruce nový recept na sváteční dobrotu přijde vhod. Premiéru může mít beránek biskupský, makový, s citronovou polevou, kakaový s kokosem, tvarohový, z majonézy, piškotový nebo v kožichu. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS