Štítky: luštěniny

Chcete krásné a levné Vánoce?

Chcete krásné a levné Vánoce?

Dárky, výzdoba, jídlo... Předvánoční shánění nabírá na obrátkách. Všechno to stojí nemalé množství času, ale i peněz. Jak před Vánoci ušetřit nejen finance, ale i životní prostředí?
Více...

Potraviny do letních veder: Co skutečně ochladí?
Nápoje
18. 8. 2018

Potraviny do letních veder: Co skutečně ochladí?

Léto ještě nekončí a horkých dnů máme před sebou více než dost. Přestože většina lidí se snaží osvěžit zmrzlinou nebo ledovým pitím, jídla a nápoje, která skutečně ochladí vypadají jinak. Co si dát, aby nám ve vedrech bylo lépe? Více...

Polévka jako hlavní chod: z paprik, červené řepy nebo čočky

Polévka jako hlavní chod: z paprik, červené řepy nebo čočky

Poctivou hustou polévku ze zeleniny nebo s luštěninou si můžete spolehlivě připravit místo večeře nebo jako lehčí oběd. Nezabere tolik času, zasytí, dodá vám důležitou vlákninu a hydrataci. V závěru zimy se zkrátka polévka na vašem stole neztratí. Více...

Nakličování snadno a rychle: přírodní doplněk stravy pro chuť i zdraví
Zdraví
31. 1. 2018

Nakličování snadno a rychle: přírodní doplněk stravy pro chuť i zdraví

Naklíčená semena jsou skvělým zdrojem vitamínů, aminokyselin a dalších prospěšných látek. A navíc jsou chutná – můžete je přidat do salátu, smoothie i teplých pokrmů. Více...

Jídelníček jako prevence osteoporózy: Přidat vápník nestačí
Zdraví
13. 1. 2018

Jídelníček jako prevence osteoporózy: Přidat vápník nestačí

Osteoporóza je nemoc způsobená ztrátou minerálu vápníku, což má za následek oslabení kostí až zlomeniny. Je to jedna z nejčastějších nemocí spojených se stářím a postihuje mnohem více ženy než muže. Více...

Cizrna, královna rostlinných bílkovin – co s ní v kuchyni?

Cizrna, královna rostlinných bílkovin – co s ní v kuchyni?

Lahodná ořechová chuť a máslová konzistence, tím vynikají kulovitá semena mnohdy v našich zeměpisných šířkách podceňované luštěniny. Přitom dokáže snižovat krevní tlak, zlepšuje stav pokožky, nehtů a vlasů – a co je hlavní – jídla s cizrnou jsou snadná na přípravu. Více...

Sójový jogurt si můžete vyrobit i doma
Zavařování
10. 12. 2017

Sójový jogurt si můžete vyrobit i doma

Ať už vám nedělá dobře laktóza, dáváte přednost veganské stravě nebo si jen přejete odlehčit jídelníček a zařadit do ní zdravé luštěniny, čerstvý sojový jogurt se bude hodit na snídani i svačinku. Více...

4 recepty z luštěnin: I obyčejná čočka nebo hrachovka mohou chutnat skvěle

4 recepty z luštěnin: I obyčejná čočka nebo hrachovka mohou chutnat skvěle

Obsahují tělu prospěšné vitaminy řady B, minerální látky a vlákninu. O tom, že jsou luštěniny zdravou součástí našeho jídelníčku, spor není. Řada lidí nad nimi přesto ohrne nos. Problém bývá i v nepříliš šťastně zvolené receptuře. Zkuste schválně tyhle lahodné luštěninové pokrmy… Více...

Třetina lidí v republice trpí nedostatkem hořčíku. Nejste mezi nimi?
Zdraví
19. 10. 2017

Třetina lidí v republice trpí nedostatkem hořčíku. Nejste mezi nimi?

Nedostatek hořčíku snižuje kvalitu života, vede k únavě i poruchám spánku. Zvyšuje výskyt i závažnost komplikací diabetu a ohrožuje na životě nemocné trpící srdečními a cévními chorobami. Více...

Vypěstujte si saturejku, bylinku, která vám pomůže strávit fazole

Vypěstujte si saturejku, bylinku, která vám pomůže strávit fazole

Zkušení kuchaři jí přidávají k luštěninám – pokrm lahodně doplní a usnadní jeho trávení. Pohledná bylinka se hodí i k dalším jídlům, prospěšný je i čaj nebo pleťová voda, kterou z ní připravíte Více...

Osení ještě stihnete – z pšenice, ječmene, pohanky či řeřichy
Dekorace
10. 4. 2017

Osení ještě stihnete – z pšenice, ječmene, pohanky či řeřichy

Živá jarní zeleň vnese do svátečního interiéru velikonoční náladu, jako žádná jiná dekorace. Rašící výhonky jsou symbolem nových začátků… Více...

Klíčky a výhonky: lahodný elixír proti jarní únavě za pár korun
Zelenina
22. 3. 2017

Klíčky a výhonky: lahodný elixír proti jarní únavě za pár korun

Světově uznávaná odbornice na výživu Catarin Elwoodová označila výhonky a klíčky jako nejživější potravinu na světě. Přitom k jejímu vypěstování nepotřebujeme v podstatě skoro nic. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS