Štítky: jídlo

Potraviny do letních veder: Co skutečně ochladí?
Nápoje
18. 8. 2018

Potraviny do letních veder: Co skutečně ochladí?

Léto ještě nekončí a horkých dnů máme před sebou více než dost. Přestože většina lidí se snaží osvěžit zmrzlinou nebo ledovým pitím, jídla a nápoje, která skutečně ochladí vypadají jinak. Co si dát, aby nám ve vedrech bylo lépe? Více...

Stolování v přírodě: Co zabalit na piknik?

Stolování v přírodě: Co zabalit na piknik?

Nikde nechutná tak dobře jako v přírodě, ve chladivém stínu a s výhledem do zeleně. Nabalte dobré jídlo a vychutnejte si ho na čerstvém vzduchu, nejlépe s celou rodinou za krásného letního dne. Jaké dobroty budou chutnat venku nejlépe a co určitě nezapomenout doma? Více...

Samosběr jahod je v plném proudu: Zajeďte si nasbírat

Samosběr jahod je v plném proudu: Zajeďte si nasbírat

Milujete jahody a nedokážete se jich nabažit? Pokud vaši spotřebu nespraví jen půl kila nebo kilo červených plodů, využijte možnost samosběru jahod. Budete mít jahody vypěstované u nás, zaručeně čerstvé a za víc než příznivou cenu. Více...

Jak uspořádat dokonalou zahradní párty?
Okrasná zahrada
31. 5. 2018

Jak uspořádat dokonalou zahradní párty?

Zahradní párty jsou jedinečné, kromě báječného jídla si užijete i čerstvý vzduch, vůni a barvu květů a hřejivé doteky slunce. Pro vaše hosty to bude skvělý zážitek, na který budou dlouho vzpomínat. Uspořádejte na zahradě oslavu pro rodinu a přátele, poradíme, jak vše zvládnout s přehledem. Více...

Nejrychlejší rostlina světa: Bambus je rostlinný sprinter
Okrasná zahrada
18. 3. 2018

Nejrychlejší rostlina světa: Bambus je rostlinný sprinter

Chcete slyšet trávu růst? Pořiďte si bambus! Bambus je sprinter v rostlinné říši, roste neuvěřitelně rychle. Dá se jíst, slouží jako stavební materiál, vyrábí se z něj ponožky, nádobí, lešení i zbraně. Více...

Bylinky lásky: Čím si okořenit Valentýn?

Bylinky lásky: Čím si okořenit Valentýn?

Koření a bylinky jsou neocenitelnými pomocníky nejen při dochucování jídel. Působí léčivě, posilují organismus, podpoří imunitu, odstraní únavu i provoní byt. Některé dokážou dobře naladit, povzbudit romantickou atmosféru i posílit tělesnou touhu. Využijte pomocné ruky z přírody a připravte si voňavý a chutný Valentýn. Více...

Plesnivé potraviny nekonzumujte, ale okamžitě vyhoďte
Zdraví
12. 1. 2018

Plesnivé potraviny nekonzumujte, ale okamžitě vyhoďte

I oku pečlivé hospodyňky někdy unikne zapomenutá potravina ve spíži nebo v lednici. Přesto, že si rádi pochutnáte na plísňových sýrech nebo salámech s ušlechtilou plísní, plesnivé potraviny se ke konzumaci nehodí. Ani záchvat spořivosti by vás neměl vést k tomu, abyste se snažili tyto potraviny zachránit, jinak si zaděláte na vážné zdravotní problémy Více...

Štědrovečerní stolování a tradice známé i neznámé
Dekorace
22. 12. 2017

Štědrovečerní stolování a tradice známé i neznámé

Štědrý večer se blíží a s ním i neopakovatelná atmosféra Vánoc. Málokterý svátek je opředen tolika zvyky a tradicemi. Dnes se vše točí spíše kolem dárků a stolu prohýbajícího se pod lahůdkami, ale vánoční svátky jsou hlavně dobou rozjímaní, lásky a pohody, kdy se celá rodina sejde kolem jednoho stolu. Některé zvyky možná dodržujete, o jiných jste ani neslyšeli. Pojďme si připomenout štědrovečerní stolování podle našich předků. Více...

Co připravit z jedlých kaštanů? Zkuste polévku, nádivku či sladký dezert

Co připravit z jedlých kaštanů? Zkuste polévku, nádivku či sladký dezert

Pečené a horké z kornoutku na trhu, tak zná jedlé kaštany většina z nás. Nebojte se vyzkoušet i jiné úpravy této zdravé pochoutky. Kromě kaštanové nádivky s krůtou, kterou si dá většina Američanů dnes na Den díkuvzdání, se jedlé kaštany dají upravovat mnoha různými způsoby, na sladko i na slano. Zakomponujte tuto surovinu do jídelníčku, má nejen delikátní chuť, ale působí i blahodárně na vaše zdraví. Více...

Jak si užít dovolenou a nepřibrat
Zdraví
1. 7. 2017

Jak si užít dovolenou a nepřibrat

Z letní dovolené se vracíme odpočatí a plní zážitků. Určitě si ale nechceme přivézt pár kilogramů navíc. Na co si dát pozor, abychom během dovolené zbytečně nepřibírali na váze? Jak odolat lákadlům letních radovánek? Přinášíme několik tipů, díky kterým si volné dny užijete bez nepříjemných následků. Více...

Grepový salát s naťovou cibulkou, polníčkem a kuřecím masem

Grepový salát s naťovou cibulkou, polníčkem a kuřecím masem

Maso pečené s rozmarýnem a česnekem, ledový salát s polníčkem, jablko a také naťové cibulky, chilli omáčka, pepř i sůl ochutí pokrm sladce, slaně a pikantně. Recept na výborné salátové jídlo přišel z Hradce Králové. Více...

Co jíst, aby žaludek nebyl popelnicí
Zdraví
12. 1. 2016

Co jíst, aby žaludek nebyl popelnicí

Ačkoliv mnozí z nás považují svůj žaludek za orgán, který snese beztrestně cokoliv, pravda je však taková, že trávicí systém je velice složitý a jemně vyladěný. Mějme svůj žaludek rádi a jezme tak, aby se nevzbouřil. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS