Štítky: pěstování

Čerstvé vitamíny z domácích zdrojů: Rukolu snadno vypěstujete za oknem

Čerstvé vitamíny z domácích zdrojů: Rukolu snadno vypěstujete za oknem

Tělo v zimě přímo volá po pořádné dávce vitamínů z čerstvé zeleniny a ovoce. V obchodech najdeme všemožné druhy, ale ne moc šťavnaté a často dovezené přes půl světa. Přitom i doma můžete v zimě sklízet výtečnou rukolu, která podporuje zdravé trávení a skvěle vás vyzbrojí vitamíny a minerály. Její pěstování je až dětsky snadné, tak neváhejte. Více...

Nejčasnější jarní zeleninu vypěstujete v pařeništi. Jak na to?
Zahradní stavby
19. 2. 2018

Nejčasnější jarní zeleninu vypěstujete v pařeništi. Jak na to?

Zatímco záhony jsou ještě zmrzlé, v pařeništi můžete začít s pěstováním křehké jarní zeleniny. Potřebujete jen pár prken nebo cihel, polykarbonát nebo staré okno. A porci kvalitního hnoje na vytápění. Více...

Kalátea, skvost mezi pokojovými rostlinami. Jak se o ni starat?

Kalátea, skvost mezi pokojovými rostlinami. Jak se o ni starat?

Kalátea je Británii nazývána paví rostlinou. Její listy jsou skutečně živým uměleckým dílem, které může vzdáleně připomínat ocas páva. Nikoli barvami, ale kresbou listů a celkovým vzhledem rostliny. Více...

Osvěžující čaj z citrónové trávy proti bolesti hlavy i nadýmání
Nápoje
17. 2. 2018

Osvěžující čaj z citrónové trávy proti bolesti hlavy i nadýmání

Zatímco dužnaté báze se využívají jako lahůdková zelenina, z listů voňavé trávy připravíte výtečný osvěžující čaj. Uleví při bolesti hlavy a horečce, tiší nervy i žaludek a prospívá trávení. Více...

Verbenu, vděčnou květinu do nádob i záhonů, si můžete předpěstovat
Okrasná zahrada
14. 2. 2018

Verbenu, vděčnou květinu do nádob i záhonů, si můžete předpěstovat

Sporýše, kterým se dle latinské předlohy často říká libozvučnějším jménem verbena, mají velice zajímavé květy. Většina druhů snáší i sušší stanoviště a miluje přímé slunce. Jsou ozdobou balkónu i zahrady. Více...

Mrštilka čili chmelíček, veselá pokojovka s citem pro barvy

Mrštilka čili chmelíček, veselá pokojovka s citem pro barvy

Podobně jako u vánoční hvězdy to nejsou květy, co činí mrštilku tak atraktivní, ale listeny.  Přecházejí ze žlutozelené do cihlové či vínové a pro milovníky elegantních barevných přechodů jsou pastvou pro oči. Více...

Elegantní dracény na kmínku dodají domovu šmrnc

Elegantní dracény na kmínku dodají domovu šmrnc

Bujné chocholy krásně vybarvených listů na štíhlých kmíncích jsou výjimečnou živou ozdobou každého pokoje. Pokud budete dracénu obroubenou dobře opatrovat, vyroste za několik let až do výšky témeř dvou metrů. Více...

Faukárie tygří tlamička: Drobný sukulent, který vás rozesměje

Faukárie tygří tlamička: Drobný sukulent, který vás rozesměje

Pěstujeme ji především pro zajímavé listy, které připomínají rozevřenou zubatou tlamičku. Ale umí také pěkně kvést – pokud jí dopřejeme dostatek slunce. Faukárie je teplomilná pokojovka z afrických pouští. Více...

Nolina zvaná sloní noha: okouzlující pokojovka z mexických pouští

Nolina zvaná sloní noha: okouzlující pokojovka z mexických pouští

Sloní noha, lahvová palma – přízviska dostala kvůli dřevnaté noze, ve které si uchovává zásobu vody na horší časy. Je magnetem pro oči. A jako stvořená do moderních interiérů, protože jí nevadí suchý vzduch. Více...

Pěstování brokolice: od semínka ke sklizni

Pěstování brokolice: od semínka ke sklizni

Brokolice má vyšší obsah vitamínů i minerálů než květák, přitom ji vypěstujete snáze. Je otužilá a můžete ji vysévat i sklízet časně. S čerstvě sklizenými poupátky ze záhonu bude vaření jedna radost. Více...

Vypěstujte si křehké, chutné a zdravé kedlubny

Vypěstujte si křehké, chutné a zdravé kedlubny

Spolu se salátem a ředkvičkami je jednou z prvních, navíc velmi zdravých jarních zelenin. Pěstovat lze odrůdy rané i pozdní, zelené i modré. Kedlubny typu české odrůdy Gigant mohou vážit až 5 kg! Více...

Pokojový ibišek: Jak ho pěstovat, aby bohatě kvetl?

Pokojový ibišek: Jak ho pěstovat, aby bohatě kvetl?

Pokud mu dopřejete správnou péči, bude každým rokem krásnější a potěší vás záplavou květů. Víte, že jsou nejen krásné, ale i jedlé? Můžete s nimi ozdobit i salát, koktejl, smoothie či dezert. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS