Štítky: fazole

Zahradničení ve třetím zářijovém týdnu

Zahradničení ve třetím zářijovém týdnu

Na konci týdne nastane astronomický podzim. Počasí nám dává naději, že nebude na vláhu tak skoupý jako léto a napojí vyprahlou krajinu i zahrady. Je čas posledních výsevů a prvních výsadeb. Více...

Zahradničení ve druhém zářijovém týdnu

Zahradničení ve druhém zářijovém týdnu

Zatímco v létě slunce pálilo až příliš, nyní zahradu příjemně prohřívá a prodlužuje období, kdy zelenina hojně plodí. Sklízíme a skladujeme také ovoce. Pomalu končí čas výsevů a začíná čas výsadeb. Více...

Zahradničení v prvním zářijovém týdnu

Zahradničení v prvním zářijovém týdnu

Nastává vhodný čas k výsadbě a rozmnožování trvalek i dřevin, vysít lze poslední zeleninu. Vhodnou péčí prodloužíme kvetení trvalek i letniček, stejně jako sklizeň zeleniny i ovoce. Více...

Vaříme na čundru: Pivní topinka, Trampský biftek a Kovbojské fazole

Vaříme na čundru: Pivní topinka, Trampský biftek a Kovbojské fazole

A je tu další várka receptů pro trampy, čundráky, vandráky a osoby v přírodě se stravující. Jak si i v lůně divočiny jednoduše připravit krmi chutnou a dostatečně výživnou, aniž by bylo třeba vláčet na zádech celou kuchyni a špajzku? Více...

3 rychlé večeře z jednoho plechu

3 rychlé večeře z jednoho plechu

Uvařit chutnou a originální večeři během pracovního týdne, kdy se vrátíte po často náročném pracovním dni domů a nechcete trávit hodiny u plotny, přidělává vrásky na čele nejedné ženy. S trojicí našich receptů se přesvědčíte, že to je opravdu hračka, a příště svěříte bleskurychlou přípravu i zbylým členům domácnosti. Více...

Dopřejte semínkům lázeň v mléce či heřmánku, posílí je před výsevem

Dopřejte semínkům lázeň v mléce či heřmánku, posílí je před výsevem

Semena vyklíčí rychleji, semenáčky budou vitální a zdravé. Jednoduché a léty ověřené recepty našich předků se opět vracejí na výsluní. Až budete sít hrášek, cukety, dýně, nebo okurky, můžete je vyzkoušet. Více...

Domácí semenaření: Jak dosušit a uložit osivo, aby vydrželo kvalitní?

Domácí semenaření: Jak dosušit a uložit osivo, aby vydrželo kvalitní?

Po celý rok jsme se věnovali pěstování domácích osiv. Sklízeli a loupali jsme semenné rostliny, osiva čistili a vyfoukávali. Nyní je potřeba je dobře uložit, abychom je na jaře mohli stále kvalitní vysít. Více...

4 recepty z luštěnin: I obyčejná čočka nebo hrachovka mohou chutnat skvěle

4 recepty z luštěnin: I obyčejná čočka nebo hrachovka mohou chutnat skvěle

Obsahují tělu prospěšné vitaminy řady B, minerální látky a vlákninu. O tom, že jsou luštěniny zdravou součástí našeho jídelníčku, spor není. Řada lidí nad nimi přesto ohrne nos. Problém bývá i v nepříliš šťastně zvolené receptuře. Zkuste schválně tyhle lahodné luštěninové pokrmy… Více...

Vypěstujte si saturejku, bylinku, která vám pomůže strávit fazole

Vypěstujte si saturejku, bylinku, která vám pomůže strávit fazole

Zkušení kuchaři jí přidávají k luštěninám – pokrm lahodně doplní a usnadní jeho trávení. Pohledná bylinka se hodí i k dalším jídlům, prospěšný je i čaj nebo pleťová voda, kterou z ní připravíte Více...

Letní semenaření: Jak nejlépe sklízet osivo na zahrádce?
Okrasná zahrada
16. 8. 2017

Letní semenaření: Jak nejlépe sklízet osivo na zahrádce?

Semena květin i zeleniny můžete sbírat postupně i jednorázově, záleží na druhu rostliny i vašich možnostech. Jak poznat, zda je osivo skutečně zralé a především kvalitní? Jak semínka dosušit? Více...

Velké sázení a setí po zmrzlých

Velké sázení a setí po zmrzlých

Ledoví muži odešli, nebezpečí jarních mrazíků pominulo. Pro pěstitele, zahrádkáře a zahradníky je to jeden z nejdůležitějších momentů sezóny. Více...

Smíšené kultury, aneb které druhy zeleniny si prospívají

Smíšené kultury, aneb které druhy zeleniny si prospívají

Dokonalé využití prostoru, prevence proti škůdcům a chorobám, pestré záhony – to jsou generacemi osvědčené smíšené kultury. Které druhy zeleniny jsou si vzájemně dobrými sousedy? Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS