Štítky: květák

Zahradničení ve čtvrtém únorovém týdnu: přípravy na jaro

Zahradničení ve čtvrtém únorovém týdnu: přípravy na jaro

Končí čas vhodný k předpěstování paprik a petúnií, nastává doba zakládání pařeniště, setí rajčat, salátu, ředkviček i mrkví. Prořezávky jabloní, hrušní, rybízů i malin jsou v plném proudu. Více...

Nejčasnější jarní zeleninu vypěstujete v pařeništi. Jak na to?

Nejčasnější jarní zeleninu vypěstujete v pařeništi. Jak na to?

Zatímco záhony jsou ještě zmrzlé, v pařeništi můžete začít s pěstováním křehké jarní zeleniny. Potřebujete jen pár prken nebo cihel, polykarbonát nebo staré okno. A porci kvalitního hnoje na vytápění. Více...

Zahradničení ve třetím únorovém týdnu: letničky ze semen, péče o sad…
Okrasná zahrada
12. 2. 2018

Zahradničení ve třetím únorovém týdnu: letničky ze semen, péče o sad…

Nastává poslední vhodný čas na předpěstování petúnií, lobelek a dalších letniček, a stejně tak i některých oblíbených druhů zeleniny. Také se můžete pustit do prořezávek jádrovin a ovocných keřů. Více...

Zahradničení v druhém únorovém týdnu: Sezóna začíná v sadbovači

Zahradničení v druhém únorovém týdnu: Sezóna začíná v sadbovači

Do misek a sadbovačů na okenním parapetu můžete zasít další várku semínek. Na zahradě mezi tím teplé počasí probudilo sněženky a nastává čas prořezávek. Zima se však ještě vrací, polevila pouze na chvíli…
Více...

Zahradničení v týdnu mezi lednem a únorem: výsevy i prořezávky
Okrasná zahrada
29. 1. 2018

Zahradničení v týdnu mezi lednem a únorem: výsevy i prořezávky

V lednu seli pěstitelé, kteří chtěli mít náskok. S příchodem února by si měli semínka a sadbovače chystat všichni, kdo si přejí vlastní papriky, lilky, lobelky či petúnie ze semínek. A venku začíná čas prořezávek. Více...

Zahradničení ve čtvrtém lednovém týdnu: Co se vyplatí zasít časně?
Okrasná zahrada
22. 1. 2018

Zahradničení ve čtvrtém lednovém týdnu: Co se vyplatí zasít časně?

S prvními výsevy pro předpěstování sazenic nemusíme čekat na únor. Když papriky a další zeleninu s dlouhou vegetační dobou vysejeme včas, dají větší úrodu. Saláty zase můžeme připravovat pro rychlení. Více...

Zahradničení ve třetím lednovém týdnu: první výsevy a ochrana rostlin
Okrasná zahrada
15. 1. 2018

Zahradničení ve třetím lednovém týdnu: první výsevy a ochrana rostlin

Jaké druhy zeleniny a květin můžete vysít již v lednu a předpěstovat si tak časnou sadbu? Jak pečovat o odpočívající rostliny na zahradě, sklízet zimní zeleninu, chránit rostliny před okusem i změnami počasí? Více...

Zeleninová zahrada v lednu: první výsevy a zimní sklizeň

Zeleninová zahrada v lednu: první výsevy a zimní sklizeň

Zahrada spí jen zdánlivě. Na záhonech čeká na sklizení otužilá zelenina, šlechtěná i planá. V teple domova můžete začít s výsevy, pro zpestření zimního jídelníčku i pro předpěstování sazeniček do skleníku. Více...

Jak správně mrazit zeleninu a bylinky?

Jak správně mrazit zeleninu a bylinky?

Zeleninové záhony nás mohou ještě před příchodem zimy obdarovat bohatou úrodou.   Jak ji nejlépe skladovat, aby zůstala zachována její kvalita i lahodná chuť? Více...

Recepty pro hody: masové polévky, sulc, bůček, guláš, uzené s omáčkou...

Recepty pro hody: masové polévky, sulc, bůček, guláš, uzené s omáčkou...

Hodí se k masopustnímu hodování, používají se pro zabijačkové menu. Vydatné pokrmy si žádají tu správnou situaci. Nejvíc chutnají, když člověku vyhládne někde venku na čerstvém vzduchu při veselé oslavě. Více...

Za bezsrdéčkovitost, vyslepnutí košťálovin, může nedostatečná výživa i savý hmyz

Za bezsrdéčkovitost, vyslepnutí košťálovin, může nedostatečná výživa i savý hmyz

Loni mé kedlubny postihla neznámá choroba či je napadnul nějaký škůdce. Rostliny měly podivně zkadeřavělé a jakoby vykousané listy a vůbec nevytvořily bulvy. Více...

Zavařování plodin v mikrovlnce, troubě, tlakovém hrnci, octě, křenem
Zavařování
6. 9. 2014

Zavařování plodin v mikrovlnce, troubě, tlakovém hrnci, octě, křenem

Hledáte recepty, jak zpracovat úrodu, aby vydržela celý rok? Nabízíme zajímavé čtenářské návody, jak plodiny uchovat s minimálním použitím chemických konzervačních látek. Pod článek můžete přidávat další. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS