Štítky: kedluben

Velké březnové setí a sázení

Velké březnové setí a sázení

V březnu přichází jaro a s ním i čas výsevů. Zeleninu i květiny předpěstováváme v teple domova, sejeme a posléze i vysazujeme do pařeniště i skleníku. Když začneme včas, úrody a květů se dočkáme brzy. Více...

Načasujte si sklizeň: Která zelenina snese mráz?

Načasujte si sklizeň: Která zelenina snese mráz?

V zeleninové zahradě pěstujeme rostliny z celého světa, vyšlechtěné k co největšímu užitku a lahodné chuti. Některé jsou teplomilné a zničí je již první mrazík. Jiné vesele rostou, i když v noci mrzne. Více...

Vypěstujte si křehké, chutné a zdravé kedlubny

Vypěstujte si křehké, chutné a zdravé kedlubny

Spolu se salátem a ředkvičkami je jednou z prvních, navíc velmi zdravých jarních zelenin. Pěstovat lze odrůdy rané i pozdní, zelené i modré. Kedlubny typu české odrůdy Gigant mohou vážit až 5 kg! Více...

Domácí semenaření v listopadu: Jak získat osivo dvouleté zeleniny?

Domácí semenaření v listopadu: Jak získat osivo dvouleté zeleniny?

Mrkev, celer, kedlubna i zelí jsou ve skutečnosti dvouletky. Druhým rokem je pěstuje jen ten, kdo propadl domácímu semenaření. Být nezávislý na komerční produkci je vzácná a užitečná dovednost. Více...

Čerstvá zelenina ze zahrádky po celý rok: Co zasít v červenci?

Čerstvá zelenina ze zahrádky po celý rok: Co zasít v červenci?

Zelenina, která putuje ze záhonu rovnou na talíř, je cenný dar zahrady. Křehký salát, lahodné fazolky i šťavnaté ředkvičky můžete sklízet po celé léto. A je načase zasít úrodu na podzim a zimu. Více...

Smíšené kultury, aneb které druhy zeleniny si prospívají

Smíšené kultury, aneb které druhy zeleniny si prospívají

Dokonalé využití prostoru, prevence proti škůdcům a chorobám, pestré záhony – to jsou generacemi osvědčené smíšené kultury. Které druhy zeleniny jsou si vzájemně dobrými sousedy? Více...

Je salát dusičnanový král?
Zdraví
29. 4. 2017

Je salát dusičnanový král?

Všeho moc škodí – i dusičnanů v zelenině. Víte, že nejvíc jich hromadí nejen salát, a to v košťálu, ale i červená řepa a celer? A že vliv má nejen hnojení, ale i sklizeň, ošetřování, osvětlení? Více...

Zeleninový hrnec, pečené papriky, placky z pastináků a jiná zelenina
Zelenina
16. 6. 2013

Zeleninový hrnec, pečené papriky, placky z pastináků a jiná zelenina

Nejlepší by bylo připravit podle následujících čtenářských receptů ochutnávkovou hostinu a poté na talíři zkoušet kombinace. Třeba brynzové placky, zeleninu s houbami a chřest s bylinkovým přelivem. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS