Štítky: koláče

Toskánské sušenky s mandlemi upečete i doma: Cantucci toscanini

Toskánské sušenky s mandlemi upečete i doma: Cantucci toscanini

Oblíbeným jedlým suvenýrem z dovolené v italském Toskánsku bývají křupavé sušenky plné mandlí a jiných dobrot, zvané cantucci. Jejich domácí příprava je jednodušší, než se na první pohled může zdát.  Tak je neváhejte vyzkoušet a přinést si s pečením domů kousek slunné Itálie. Více...

Rychlé dobroty na Halloween: otrávená jablka, cupcaky či minipizzy

Rychlé dobroty na Halloween: otrávená jablka, cupcaky či minipizzy

Jak potěšit děti, když se ptají po oslavě Halloweenu a vydlabaná dýně jim nestačí? Pokud nechcete trápit svou peněženku, ani svou hlavu složitými postupy a přitom rychle připravit malé pohoštění místo kupovaných sladkostí, pusťte se do našeho tematického menu – servírovat budete otrávená jablka, zafačované usekané prsty, pohřební cupcaky nebo minipizzy s krví, děsivé dekorace doplní vydlabané rozezlené papriky a banánoví duchové. Více...

Tři snadné recepty na litý perník: přidejte jablka či povidla

Tři snadné recepty na litý perník: přidejte jablka či povidla

Když k vám míří neohlášená návštěva, chcete narychlo připravit moučník ke kávě nebo pokud nechcete naopak přijít na větší sešlost s prázdnou, je tu právě pro vás záchrana v podobě litého perníku. Nezabere vám ani hodinu, suroviny můžete mít stále doma – a nadto vám opravdu bude chutnat. Aby byl nadýchaný, nezapomeňte na dobrá vajíčka a přidávejte jedině kvalitní holandské kakao. Více...

Jablečné dezerty - lahodná inspirace ze zahraničí

Jablečné dezerty - lahodná inspirace ze zahraničí

Také už vám občas dochází fantazie, jak zpracovat jablka, která nejsou vhodná pro dlouhé skladování? Zkuste některý z méně známých, ale velmi chutných receptů ze zahraničí. Zatímco druhý recept pochází z Normandie, první má své kořeny nejspíš ve Švédsku. Více...

Přijďte na chuť anglickému crumble: skvělý dezert do hodiny na stole

Přijďte na chuť anglickému crumble: skvělý dezert do hodiny na stole

Ty nejjednodušší věci chutnají nejlépe. Tohle pravidlo platí beze zbytku v případně klasického rychlého dezertu k čaji – crumble. Potřebujete totiž jen zapékací mísu, ovoce a trochu surovin na drobenku. Do hodiny máte dezert na stole. Máte chuť na jablka, nebo hrušky, ostružiny, nebo lehce dekadentní crumble s čokoládou? Vyzkoušejte, který bude váš favorit. Více...

Připravte si hody z dýně: polévka, rizoto i lívance

Připravte si hody z dýně: polévka, rizoto i lívance

Vaření z dýně nemusí být náročné a bez chuti. Lívance se sirupem, krémové risotto s parmazánem, polévka s kari a kokosem, dýňová polenta se šalvějí… Hlavní plodina podzimu nabízí celou řadu možností – přitom na většinu vám bude stačit připravit bleskové pyré a máte jasno, co bude k obědu nebo večeři celý týden. Více...

Těsta na štrúdly, které zvládne každý

Těsta na štrúdly, které zvládne každý

Závin nebo štrúdl s jablky a skořicí je snadný moučník na víkend, který máte hotový v podstatě hned. Stačí mít doma pár surovin a ve chvíli si můžete pochutnávat na křehkém těstě se sladkou náplní. Upéct štrúdl podle následujících receptů je totiž opravdu hračka. Více...

Koláčky z croissantového těsta se švestkami

Koláčky z croissantového těsta se švestkami

Croissantové těsto v Čechách najdeme pod názvem plundrové. Je to těsto příbuzné listovému, kdy ale „vodánek“ (základní netukové těsto) není prostý nekypřený jako v listovém, ale je kynutý. Více...

Zdravé sladké svačiny do práce i do školy

Zdravé sladké svačiny do práce i do školy

Co si budeme nalhávat, nejen děti mají rády na svačinu sladkosti. Abyste jim (a možná i sobě) dopřáli zdroj rychlých a chutných cukrů a jejich zdraví neutrpělo, vyzkoušejte naše jednoduché recepty. Více...

Soutěž Receptáře a Zahrady Čech: o nejlepší prvorepublikový recept

Soutěž Receptáře a Zahrady Čech: o nejlepší prvorepublikový recept

Máte recepty, které pocházejí z prvorepublikového období Československa? Recepty, které si předáváte z generace na generaci?  A umíte podle nich jídlo uvařit? Pak je soutěž o Nejlepší prvorepublikový recept ideální příležitostí k jeho představení. Uzávěrku jsme prodloužili do 5. září. Více...

Kouzlíme se zbytky z kuchyně: Skvělé pokrmy z odřezků

Kouzlíme se zbytky z kuchyně: Skvělé pokrmy z odřezků

Při zpracování potravin vám v kuchyni zůstane spousta odpadu a ten skončí v popelnici, v lepším případě na kompostu. Je to velká škoda, neupotřebené kousky mohou posloužit pro výrobu pochutin, které jinak za drahé peníze kupujete. Jak šikovně a chytře využít zbytky z kuchyně? Více...

Rychlé moučníky k čaji i kávě

Rychlé moučníky k čaji i kávě

Když nemáte čas ani chuť péct koláč, ani vymazávat bábovkovou formu, mějte po ruce obdélníkovou formu na bochník chleba. Pak už stačí jen pár ingrediencí a za hodinu máte „něco“ ke kávě nebo ráno na snídani. A pokud sáhnete po silikonové formě, vyhnete se i zdlouhavému vymazávání. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS