Štítky: koláče

Brambory na talíři: bramboračka, placky, škubánky

Brambory na talíři: bramboračka, placky, škubánky

Nejuniverzálnější položka, jaká by nikdy neměla chybět na vašem nákupním seznamu. Můžete je připravit několikrát do týdne naslano i nasladko, aniž by se vám omrzely. Vyzkoušejte brambory v podobě lokší, škubánků, zdravějších bramboráků či polévky z pečených brambor. Více...

Recept na pravé a nejlepší tiramisu

Recept na pravé a nejlepší tiramisu

Kromě boloňské omáčky a pizzy je to právě tiramisu, které se stalo novodobým symbolem italské kuchyně. Dezert tak nadýchaný a lahodný, že všichni rádi přehlédnou jeho ne úplně prvotřídní formu. Na přípravě toho pravého bez náhražek přitom opravdu nic není. Jakmile ho jednou vyzkoušíte, stane se vaší záchranou, když zrovna nebudete vědět, co nachystat na neděli ke kávě. Více...

Vlašské ořechy, sváteční mlsání pro zdraví i krásu
Zdraví
24. 12. 2018

Vlašské ořechy, sváteční mlsání pro zdraví i krásu

Na stole se objevují především o Vánocích, jako součást cukroví. Výtečné jsou však i bez spousty cukru. Kromě toho, že si na nich pochutnáme, prospějí našemu zdraví, duševní svěžesti i kráse. Více...

Francouzské vánoční polínko - La Bûche de Noël

Francouzské vánoční polínko - La Bûche de Noël

Tak, jako je nedílnou součástí české vánoční tabule vánočka, neumějí si ve Francii (ale i v některých dalších zemích, např. v Belgii) představit Vánoce bez tradičního dortu ve tvaru dřevěného polínka. Více...

Išlské dortíčky, cukroví oblíbené i na císařském stole

Išlské dortíčky, cukroví oblíbené i na císařském stole

Nejen linecké cukroví, ale i išlské dortíčky jsou jednou ze stálic našeho vánočního cukroví, které se k nám dostalo v dobách Rakouska-Uherska z rakouských oblastí. Tyhle dortíčky doputovaly z lázní Bad Ischl, malebného městečka ležícího v oblasti Solné komory.  S pojmenováním občas tápeme a tak je najdeme i jako išelské či ischelské. Více...

Receptář na Pinterestu - nástěnky pro vaši inspiraci

Receptář na Pinterestu - nástěnky pro vaši inspiraci

Chystáte se péct vánoční cukroví? Zdobit svátečně byt či okolí domu? Dumáte jakými vlastnoručně vyrobenými dárky překvapit své blízké? Rádi bychom vám to co nejvíce usnadnili. Proto k některým článkům na webu iReceptar.cz připravujeme inspirativní nástěnky na Pinterestu. Potěší nás, když se i vy přidáte mezi naši stále se rozrůstající skupinu fanoušků. A nezakrýváme, že se rádi budeme inspirovat i u vás. Více...

Flambování pro nevšední chuť i efekt: Jak postupovat?
Maso a přílohy
30. 11. 2018

Flambování pro nevšední chuť i efekt: Jak postupovat?

Plameny, které se roztančí na pánvi s pokrmem nebo dezertem, jsou mimořádně atraktivní podívanou. Kromě toho flambování vylepšuje chuť pokrmu a může i snížit jeho tučnost. Musíme však dbát i na bezpečnost. Více...

Sváteční muffiny s malinami a pistáciovým likérem

Sváteční muffiny s malinami a pistáciovým likérem

Muffiny jsou oblíbeným rychlým a snadným pečivem, které se hodí jak pro návštěvu ke kávě, tak, díky svému tvaru, třeba i na svačinu na výlet. Vyzkoušet můžete například tuhle kombinaci, která barevně pasuje k nadcházejícímu adventnímu času – červená a zelená, reprezentovaná malinami a pistáciemi. Více...

Nejlepší domácí pudink a jak na něj

Nejlepší domácí pudink a jak na něj

Jídlo do nepohody, anglicky comfort food – sametově hladký krém s charakteristickou žlutou barvou a lahodnou chutí. Pudinkem, který naservírujete s čerstvým nebo povařeným ovocem a dobrými piškoty jen tak někdo nepohrdne. Ať už chcete utišit děti nebo rychle uvařit lehký dezert po večeři, pudink nezklame. Zkuste ale pro jednou vynechat sypkou směs a uvařte svůj vlastní od základu. Překvapí vás, jak snadné – a výborné – to je. Více...

Toskánské sušenky s mandlemi upečete i doma: Cantucci toscanini

Toskánské sušenky s mandlemi upečete i doma: Cantucci toscanini

Oblíbeným jedlým suvenýrem z dovolené v italském Toskánsku bývají křupavé sušenky plné mandlí a jiných dobrot, zvané cantucci. Jejich domácí příprava je jednodušší, než se na první pohled může zdát.  Tak je neváhejte vyzkoušet a přinést si s pečením domů kousek slunné Itálie. Více...

Rychlé dobroty na Halloween: otrávená jablka, cupcaky či minipizzy

Rychlé dobroty na Halloween: otrávená jablka, cupcaky či minipizzy

Jak potěšit děti, když se ptají po oslavě Halloweenu a vydlabaná dýně jim nestačí? Pokud nechcete trápit svou peněženku, ani svou hlavu složitými postupy a přitom rychle připravit malé pohoštění místo kupovaných sladkostí, pusťte se do našeho tematického menu – servírovat budete otrávená jablka, zafačované usekané prsty, pohřební cupcaky nebo minipizzy s krví, děsivé dekorace doplní vydlabané rozezlené papriky a banánoví duchové. Více...

Tři snadné recepty na litý perník: přidejte jablka či povidla

Tři snadné recepty na litý perník: přidejte jablka či povidla

Když k vám míří neohlášená návštěva, chcete narychlo připravit moučník ke kávě nebo pokud nechcete naopak přijít na větší sešlost s prázdnou, je tu právě pro vás záchrana v podobě litého perníku. Nezabere vám ani hodinu, suroviny můžete mít stále doma – a nadto vám opravdu bude chutnat. Aby byl nadýchaný, nezapomeňte na dobrá vajíčka a přidávejte jedině kvalitní holandské kakao. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS