Štítky: cukroví...

Išlské dortíčky, cukroví oblíbené i na císařském stole

Išlské dortíčky, cukroví oblíbené i na císařském stole

Nejen linecké cukroví, ale i išlské dortíčky jsou jednou ze stálic našeho vánočního cukroví, které se k nám dostalo v dobách Rakouska-Uherska z rakouských oblastí. Tyhle dortíčky doputovaly z lázní Bad Ischl, malebného městečka ležícího v oblasti Solné komory.  S pojmenováním občas tápeme a tak je najdeme i jako išelské či ischelské. Více...

Receptář na Pinterestu - nástěnky pro vaši inspiraci

Receptář na Pinterestu - nástěnky pro vaši inspiraci

Chystáte se péct vánoční cukroví? Zdobit svátečně byt či okolí domu? Dumáte jakými vlastnoručně vyrobenými dárky překvapit své blízké? Rádi bychom vám to co nejvíce usnadnili. Proto k některým článkům na webu iReceptar.cz připravujeme inspirativní nástěnky na Pinterestu. Potěší nás, když se i vy přidáte mezi naši stále se rozrůstající skupinu fanoušků. A nezakrýváme, že se rádi budeme inspirovat i u vás. Více...

Flambování pro nevšední chuť i efekt: Jak postupovat?
Maso a přílohy
30. 11. 2018

Flambování pro nevšední chuť i efekt: Jak postupovat?

Plameny, které se roztančí na pánvi s pokrmem nebo dezertem, jsou mimořádně atraktivní podívanou. Kromě toho flambování vylepšuje chuť pokrmu a může i snížit jeho tučnost. Musíme však dbát i na bezpečnost. Více...

Sváteční muffiny s malinami a pistáciovým likérem

Sváteční muffiny s malinami a pistáciovým likérem

Muffiny jsou oblíbeným rychlým a snadným pečivem, které se hodí jak pro návštěvu ke kávě, tak, díky svému tvaru, třeba i na svačinu na výlet. Vyzkoušet můžete například tuhle kombinaci, která barevně pasuje k nadcházejícímu adventnímu času – červená a zelená, reprezentovaná malinami a pistáciemi. Více...

Nejlepší domácí pudink a jak na něj

Nejlepší domácí pudink a jak na něj

Jídlo do nepohody, anglicky comfort food – sametově hladký krém s charakteristickou žlutou barvou a lahodnou chutí. Pudinkem, který naservírujete s čerstvým nebo povařeným ovocem a dobrými piškoty jen tak někdo nepohrdne. Ať už chcete utišit děti nebo rychle uvařit lehký dezert po večeři, pudink nezklame. Zkuste ale pro jednou vynechat sypkou směs a uvařte svůj vlastní od základu. Překvapí vás, jak snadné – a výborné – to je. Více...

Toskánské sušenky s mandlemi upečete i doma: Cantucci toscanini

Toskánské sušenky s mandlemi upečete i doma: Cantucci toscanini

Oblíbeným jedlým suvenýrem z dovolené v italském Toskánsku bývají křupavé sušenky plné mandlí a jiných dobrot, zvané cantucci. Jejich domácí příprava je jednodušší, než se na první pohled může zdát.  Tak je neváhejte vyzkoušet a přinést si s pečením domů kousek slunné Itálie. Více...

Rychlé dobroty na Halloween: otrávená jablka, cupcaky či minipizzy

Rychlé dobroty na Halloween: otrávená jablka, cupcaky či minipizzy

Jak potěšit děti, když se ptají po oslavě Halloweenu a vydlabaná dýně jim nestačí? Pokud nechcete trápit svou peněženku, ani svou hlavu složitými postupy a přitom rychle připravit malé pohoštění místo kupovaných sladkostí, pusťte se do našeho tematického menu – servírovat budete otrávená jablka, zafačované usekané prsty, pohřební cupcaky nebo minipizzy s krví, děsivé dekorace doplní vydlabané rozezlené papriky a banánoví duchové. Více...

Tři snadné recepty na litý perník: přidejte jablka či povidla

Tři snadné recepty na litý perník: přidejte jablka či povidla

Když k vám míří neohlášená návštěva, chcete narychlo připravit moučník ke kávě nebo pokud nechcete naopak přijít na větší sešlost s prázdnou, je tu právě pro vás záchrana v podobě litého perníku. Nezabere vám ani hodinu, suroviny můžete mít stále doma – a nadto vám opravdu bude chutnat. Aby byl nadýchaný, nezapomeňte na dobrá vajíčka a přidávejte jedině kvalitní holandské kakao. Více...

Jablečné dezerty - lahodná inspirace ze zahraničí

Jablečné dezerty - lahodná inspirace ze zahraničí

Také už vám občas dochází fantazie, jak zpracovat jablka, která nejsou vhodná pro dlouhé skladování? Zkuste některý z méně známých, ale velmi chutných receptů ze zahraničí. Zatímco druhý recept pochází z Normandie, první má své kořeny nejspíš ve Švédsku. Více...

Přijďte na chuť anglickému crumble: skvělý dezert do hodiny na stole

Přijďte na chuť anglickému crumble: skvělý dezert do hodiny na stole

Ty nejjednodušší věci chutnají nejlépe. Tohle pravidlo platí beze zbytku v případně klasického rychlého dezertu k čaji – crumble. Potřebujete totiž jen zapékací mísu, ovoce a trochu surovin na drobenku. Do hodiny máte dezert na stole. Máte chuť na jablka, nebo hrušky, ostružiny, nebo lehce dekadentní crumble s čokoládou? Vyzkoušejte, který bude váš favorit. Více...

Připravte si hody z dýně: polévka, rizoto i lívance

Připravte si hody z dýně: polévka, rizoto i lívance

Vaření z dýně nemusí být náročné a bez chuti. Lívance se sirupem, krémové risotto s parmazánem, polévka s kari a kokosem, dýňová polenta se šalvějí… Hlavní plodina podzimu nabízí celou řadu možností – přitom na většinu vám bude stačit připravit bleskové pyré a máte jasno, co bude k obědu nebo večeři celý týden. Více...

Těsta na štrúdly, které zvládne každý

Těsta na štrúdly, které zvládne každý

Závin nebo štrúdl s jablky a skořicí je snadný moučník na víkend, který máte hotový v podstatě hned. Stačí mít doma pár surovin a ve chvíli si můžete pochutnávat na křehkém těstě se sladkou náplní. Upéct štrúdl podle následujících receptů je totiž opravdu hračka. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS