Štítky: cukroví...

Kokosové mléko v receptech: kari omáčka, kaše i buchty

Kokosové mléko v receptech: kari omáčka, kaše i buchty

Chcete nahradit tradiční kravské mléko a sójová vám nechutnají? Skvělou alternativou je mléko kokosové, které je běžně k dostání. Kromě toho, že je výborné pro vaše zdraví jen tak po skleničce, můžete s ním vařit i péct. Více...

Nejlepší müsli? Upéct domácí granolu je hračka

Nejlepší müsli? Upéct domácí granolu je hračka

I ti největší odpůrci sladkého zdravého snídání nepohrdnou křupavou, sladkou směsí ořechů, vloček, semínek a koření. S kupovaným zapékaným müsli ale bohužel sníte množství bílého cukru a tuků, které mají ke zdravé snídani daleko. Přitom nepotřebujete ani hodinu a můžete si přesně vybrat každou přísadu a bude vám chutnat nejvíc. Domácí granola je skvělá i jako dárek pro vaše blízké. Více...

Lahodné broskve ve 3 rolích: zpestří snídaně, předkrm i večeře

Lahodné broskve ve 3 rolích: zpestří snídaně, předkrm i večeře

Rádi byste z těchto letních plodů v kuchyni vykouzlili něco originálnějšího než koláč nebo marmeládu? Vyzkoušejte božský francouzský toast s broskvemi ke snídani, jako předkrm si užijete grilované broskve s kozím sýrem a skvělou lehkou letní večeří představuje salát s broskvemi a mandlemi. Více...

Svačina na výlet: řízek nezatracujte, napečte briošky či košíčky

Svačina na výlet: řízek nezatracujte, napečte briošky či košíčky

Teplé počasí láká na víkendové výpravy do přírody, červen je měsícem školních výletů. Pokud na vás na trase nečeká osvědčené občerstvení, je vhodné přibalit na cestu pořádnou svačinu. Abychom nemuseli čelit nepříjemným zdravotním problémům, měli bychom pečlivě volit nejen co, ale také jak nejlépe zabalit.

Více...

Domácí ovocná zmrzlina bez zmrzlinovače: 3 sorbety, které zvládnete za pár minut

Domácí ovocná zmrzlina bez zmrzlinovače: 3 sorbety, které zvládnete za pár minut

Horké dny přímo lákají k pochutnání na zmrzlině. Připravili jsme pro vás tři recepty, které vám umožní bleskurychle připravit osvěžující pochoutku. Výhodou je, že budete mít přehled o tom, co přesně jíte, ale i to, že si můžete připravit sorbet opravdu čerstvý. Více...

Sladké plněné rohlíčky bez kynutí

Sladké plněné rohlíčky bez kynutí

Potřebujete připravit něco rychlého sladkého k zakousnut? Zkuste sladké rohlíčky plněné některou ze tří náplní. S minimem úsilí získáte v krátkém čase dva plechy křehkých rohlíčků. Více...

Využijte rebarboru, dokud je křehká: zapékaná podle Petra Stupky
Zelenina
22. 5. 2018

Využijte rebarboru, dokud je křehká: zapékaná podle Petra Stupky

Většinou přemýšlíme, zda upéci koláč z rychlého těsta s práškem do pečiva, nebo rebarboru v klasickém křehkém máslovém těstě nebo dokonce nadýchnutém kynutém těstě. Víte co? Ono to jde i bez těsta! Více...

Dezerty do skleničky hotové v mžiku: Trifle, panna cotta, mousse

Dezerty do skleničky hotové v mžiku: Trifle, panna cotta, mousse

Stalo se to už každému – neočekávaná návštěva, která se ohlásí v lepším případě večer předem, nebo vůbec. Pro takové případy se vám jistě bude hodit trojice receptů, jejichž příprava vám nezabere hodiny, a přesto jimi oslníte. Stačí pár minut a noc v chladničce. Více...

Nebojte se rebarbory: Crumble a chutney hotové za okamžik

Nebojte se rebarbory: Crumble a chutney hotové za okamžik

Rebarbora neboli reveň se svými růžolícími řapíky působí atraktivně a vyvolává dojem slaďoučké chuti. Pro opravdové gurmány však není tajemstvím její příjemně nakyslá chuť, která skvěle „sedne“ jak do lehkého dezertu nebo jako doprovod v podobě čatní k sýrům nebo masu. Více...

Šeříkové mámení: Připravte sirup, voňavý cukr či kandované květy

Šeříkové mámení: Připravte sirup, voňavý cukr či kandované květy

Omamná krása šeříku útočí ze všech stran. Půvabné a nápadné keře však kvetou jen krátce a brzy bude jejich sladká vůně pouze vzdálenou vzpomínkou. Uchovejte si ji v podobě sladkého sirupu, aromatického cukru nebo ozdobných jedlých květů. Více...

Zlaté nedělní bábovky: tvarohová, mramorová, kokosová

Zlaté nedělní bábovky: tvarohová, mramorová, kokosová

Koláče, dorty a různé dezerty jsou oblíbenou sladkou tečkou. Symbolem nedělní pohody u šálku kávy a nejvděčnějším moučníkem napříč generacemi však zůstává klasická bábovka. Její příprava je snadná, nezabere příliš času, ani po ní nemusíte mýt půlku vybavení kuchyně. Připravte si na víkend jednu z nich. Více...

Citronové dezerty: Sušenky k čaji a meringue koláč s lemon curd

Citronové dezerty: Sušenky k čaji a meringue koláč s lemon curd

Až doteď jste si citron dávali maximálně do horkého čaje s medem? Pak se nechte přesvědčit, že se báječně hodí do dezertů, ale i do sušenek. Každé zakousnutí vás tak příjemně osvěží, což přijde vhod nejen v jarním období. Více...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS