Štítky: pomazánka

3 lehké a levné večeře z konzervovaného tuňáka

3 lehké a levné večeře z konzervovaného tuňáka

Nepsané pravidlo lékařů a výživových poradců říká, že bychom měli aspoň jednou do týdne mít na jídelníčku rybu. Pokud jste si tedy lámali hlavu nad tím, jak ji do sebe dostat, řešením je tuňák. V případě tuňáka totiž máte záruku, že nezatíží vaši ruku při nákupu, ani vaši peněženku. A za čtvrt hodiny můžete večeřet. Získáte navíc i skvělý zdroj bílkovin a mořské ryby v jednom. Více...

Rychlé a zdravé snídaně pro štíhlou linii

Rychlé a zdravé snídaně pro štíhlou linii

Snídaně je základ nejen v hubnoucím jídelníčku. Dochází vám fantazie nebo si nevíte rady s přípravou rychlých a zdravých ranních jídel? Vyzkoušejte některý z našich receptů, které vás po ránu nejen zasytí, ale dodají vyváženou porci energie a živin. Více...

Veselé velikonoční vaření: zaječí lívance, mrkvičkové tousty a muffiny

Veselé velikonoční vaření: zaječí lívance, mrkvičkové tousty a muffiny

Vyzkoušejte lahodné recepty inspirované velikonoční náladou, třeba zaječí lívance, mrkvičkové tousty nebo ušatý pribináček. Jejich příprava bude bavit vás i děti a chutnat budou všem. Více...

Kedlubna uleví při zácpě a zocelí imunitu. Zkuste pomazánku, salát či koláč

Kedlubna uleví při zácpě a zocelí imunitu. Zkuste pomazánku, salát či koláč

Po kedlubně sáhneme většinou pouze s vidinou šťavnaté chuti a toho správného zakřupání. Je toho ale mnohem víc, co tato košťálová zelenina může nabídnout. A její účinky se nesnižují dokonce ani po tepelné úpravě. Více...

Oblíbené pomazánky – z tresky, pikantní Obatzda a jemná Erdäpfelkas

Oblíbené pomazánky – z tresky, pikantní Obatzda a jemná Erdäpfelkas

Pomazánky umožňují použít na pečivo i suroviny, které by ve své původní podobě byly jako obložení nepraktické. Navíc jejich příprava nezabere mnoho času. Využít je můžete jako zpestření pohoštění na večírek, nabídnout ke snídani, svačině či jako lehkou večeři. Více...

Svačinové recepty nejen pro školáky

Svačinové recepty nejen pro školáky

Přinášíme další várku svačinových receptů, která se mohou hodit rodičům malých školáků, kteří se snaží svým ratolestem do školní aktovky přibalit pestré a zdravé svačiny. Ale inspiraci si mezi recepty mohou najít i ostatní. Více...

Dejte šanci levné červené řepě: Rizoto, polévka, salát a pomazánka

Dejte šanci levné červené řepě: Rizoto, polévka, salát a pomazánka

Že se vám řepa protiví? Pokud máte s touto krvavě rudou zeleninou odjakživa spojené naložené směsi ze školní jídelny nevalné chuti, vězte, že následující jídla vás zbaví špatných zážitků a červená řepa se zapíše na váš pravidelný nákupní seznam. Více...

Klíčky a výhonky: lahodný elixír proti jarní únavě za pár korun
Zelenina
22. 3. 2017

Klíčky a výhonky: lahodný elixír proti jarní únavě za pár korun

Světově uznávaná odbornice na výživu Catarin Elwoodová označila výhonky a klíčky jako nejživější potravinu na světě. Přitom k jejímu vypěstování nepotřebujeme v podstatě skoro nic. Více...

Chlebové košíčky na jednohubky a čím je naplnit

Chlebové košíčky na jednohubky a čím je naplnit

Jednohubky se dají rychle připravit třeba z trojúhelníčků žitného chleba nebo z topinek, vykrájených do různých tvarů. Anebo si můžete sami upéci malé chlebové košíčky a ty potom úžasně nazdobit. Více...

Fazolový dort, čočkový prejt a jiné recepty na jídla z luštěnin
Zelenina
17. 1. 2015

Fazolový dort, čočkový prejt a jiné recepty na jídla z luštěnin

Luštěniny, či také luskoviny, patřily mezi první rostliny, které člověk nejprve sbíral a brzy cíleně pěstoval. Bývaly základní potravinou, v podstatě nahrazovaly maso, jistě i díky tomu, že se dají různorodě upravit. Více...

Domácí zavináče, falešná humrová pomazánka a jiné rybí chuťovky

Domácí zavináče, falešná humrová pomazánka a jiné rybí chuťovky

Vejce nadívaná šproty, salát se zavináči a koprem, rybářská květáková polévka, palačinky s rybí náplní a další čtenářské recepty pro příznivce rybích chutí v různých  pokrmech a úpravách. Více...

Čtenářské recepty na kvasnicové knedlíčky, polévky a pomazánku

Čtenářské recepty na kvasnicové knedlíčky, polévky a pomazánku

Droždí bohaté na vitaminy, minerály a jiné látky posiluje imunitu, vitalitu i nervovou soustavu. Má však zvláštní chuť a vůni, která vyžaduje vhodný postup při přípravě polévek, knedlíčků či drožďové pomazánky. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS